Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht & Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer

Wolder meets Mheer

zondag 2 december 2018 / 15:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Twee toporkesten, twee topdirigenten en twee topprogramma’s. De Greune van Wolder behaalden tijdens het WMC 2017 in Kerkrade de wereldtitel in de hoogste afdeling harmonie, het absolute hoogtepunt in hun 140­jarige geschiedenis.

 

Onder leiding van Matty Cilissen, die zowel het klassieke repertoire als de ‘lichte’ muziek tot in de finesses beheerst, gaan ze groots voor de dag komen. De Koninklijke Harmonie van Mheer speelt de eerste symfonie van Johan de Meij, The Lord of the Rings, gebaseerd op de trilogie van Tolkien. Het was het eerste werk dat dirigent Fried Dobbelstein met de harmonie uit zijn geboortedorp Mheer speelde. Nu na dertig jaar en vele grote successen later neemt hij met ditzelfde werk afscheid van dit orkest.

Two top orchestras, two top directors and two top programs. The Greune van Wolder won the world title in the highest division of harmony during the WMC 2017 in Kerkrade, the absolute highlight in their 140-year history.

 

Under the direction of Matty Cilissen, who mastered both the classical repertoire and the 'light' music down to the finest detail, they are going to perform great. The Royal Harmony of Mheer plays the first symphony of Johan de Meij, The Lord of the Rings, based on the trilogy of Tolkien. It was the first work that conductor Fried Dobbelstein played with the harmony from his native village Mheer. Now after thirty years and many great successes later he says goodbye to this orchestra with this same work.

 

» Lees verder