Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht & Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer

Wolder meets Mheer

zondag 2 december 2018 / 15:30 uur
1 pauze / 17:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<
>
<

Twee toporkesten, twee topdirigenten en twee topprogramma’s. De Greune van Wolder behaalden tijdens het WMC 2017 in Kerkrade de wereldtitel in de hoogste afdeling harmonie, het absolute hoogtepunt in hun 140jarige geschiedenis. 

 

De Koninklijke Harmonie van Mheer speelt de eerste symfonie van Johan de Meij, The Lord of the Rings, gebaseerd op de trilogie van Tolkien. Het was het eerste werk dat dirigent Fried Dobbelstein met de harmonie uit zijn geboortedorp Mheer speelde. Nu na dertig jaar en vele grote successen later neemt hij met ditzelfde werk afscheid van dit orkest.

 

Ook de Greune spelen o.l.v. Matty Cilissen muziek van de Meij: Extreme Make-Over en het Two Bone Concerto met Jan Smets (Orkest van de Munt in Brussel) en Lode Smeets (philharmonie zuidnederland) als solisten op trombone.

 

Two top orchestras, two top directors and two top programs. The Greune van Wolder won the world title in the highest division of harmony during the WMC 2017 in Kerkrade, the absolute highlight in their 140-year history.

 

Under the direction of Matty Cilissen, who mastered both the classical repertoire and the 'light' music down to the finest detail, they are going to perform great. The Royal Harmony of Mheer plays the first symphony of Johan de Meij, The Lord of the Rings, based on the trilogy of Tolkien. It was the first work that conductor Fried Dobbelstein played with the harmony from his native village Mheer. Now after thirty years and many great successes later he says goodbye to this orchestra with this same work.

 

» Lees verder

 

Programma Harmonie St. Petrus & Paulus


Wonderful Town
 - Leonard Bernstein


Two Bone Concerto
 - Johan de Meij


Solisten: Jan Smets en Lode Smeets


Extreme Make-Over
 - Johan de Meij


Metamorphoses on a Theme by Tchaikovsky

 


Programma Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer


The Lord of the Rings - 
Johan de Meij