Homemade Productions

De Brief voor de Koning 8+

vrijdag 7 december 2018 / 19:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Familie en Jeugd

kinderen: € 16,00
>
<
luuk poorthuis
© LUUK POORTHUIS
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN

Naar het boek van Tonke Dragt

 

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Daar heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. De Brief voor de Koning is een hommage aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. De musical wordt gemaakt door twee winnaars van een Musical Award: schrijver en regisseur Dick van den Heuvel (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en componist Jeroen Sleyfer (Ciske de Rat). Een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.


Cast

Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee, Julius de Vriend, Daan van Dalen, Eefje Kruijtzer, Marthe Ledegang, Kymora Henar e.v.a.

Script, liedteksten, regie

Dick van den Heuvel

Muziek

Jeroen Sleyfer
Licht

Coen van der Hoeven

Kleding

Sally Dyer