Homemade Productions

De Brief voor de Koning 8+

vrijdag 7 december 2018 / 19:30 uur
1 pauze / 21:20 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Familie en Jeugd

>
<
luuk poorthuis
© LUUK POORTHUIS
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN
>
<
Andy Doornhein
© ANDY DOORNHEIN

Naar het boek van Tonke Dragt

 

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Daar heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. De Brief voor de Koning is een hommage aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. De musical wordt gemaakt door twee winnaars van een Musical Award: schrijver en regisseur Dick van den Heuvel (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en componist Jeroen Sleyfer (Ciske de Rat). Een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.


 

Doe mee met De Brief voor de Koning!

Jij kunt meedoen bij De Brief voor de Koning de musical. Als je tussen de 7 - 17 jaar bent is het mogelijk om je hier aan te melden voor het meezingen met het lied ‘De Regenboogrivier’. Je krijgt de kans om aan het einde van de voorstelling dit lied op het toneel voor het aanwezige publiek ten gehore te brengen. Je staat samen met de acteurs op het toneel, maar wel vol in schijnwerpers. Hoe leuk is dat!?

 

Na de inschrijving sturen we je meer informatie om het liedje te oefenen en instuderen. We vragen je ook om 45 minuten voor aanvang van de voorstellingen aanwezig te zijn in het theater zodat we je nog de laatste dingetjes kunnen vertellen (waar je het toneel op kan, of er meer mensen meezingen, enz.). Tot dan! 

 


 

Win het boek van Tonke Dragt
Kom jij naar de voorstelling? Download dan deze te gekke kleurplaat en lever deze zo mooi mogelijk ingekleurd in bij de UITbalie. Dan maak jij kans op het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt!

 


Cast

Robin van den Heuvel, Jochem Smit, Lars Mak, Jannes Matthee, Julius de Vriend, Daan van Dalen, Eefje Kruijtzer, Marthe Ledegang, Kymora Henar e.v.a.

Script, liedteksten, regie

Dick van den Heuvel

Muziek

Jeroen Sleyfer
Licht

Coen van der Hoeven

Kleding

Sally Dyer