Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

De stille kracht (Theaterreis naar Amsterdam)

zondag 2 december 2018 / 12:00 uur
Parkeerplaats De Geusselt
Genre: Theater

>
<
Jan Versweyveld
© JAN VERSWEYVELD

Theaterreis inclusief busvervoer en theaterdiner in Amsterdam.

 

De stille kracht is een meeslepend verhaal over de misverstanden en het onbegrip tussen culturen en ook tussen naaste familieleden. In zijn enscenering van het meesterwerk van Louis Couperus stelt Ivo van Hove de botsing van twee culturen centraal. De ene is schijnbaar open, rationeel en bureaucratisch. De andere is verholen, magisch en mysterieus. Deze productie van Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) is alleen te zien in thuisstad Amsterdam. ‘In De stille kracht vond Ivo van Hove de stof voor een klassieke tragedie van het zuiverste water. Zo eentje waarin het noodlot keihard toeslaat.’ (De Standaard)

 

Toneelgroep Amsterdam heet nu Internationaal Theater Amsterdam


Zie ook:

» www.tga.nl

Van
Louis Couperus
Bewerking

Peter van Kraaij
Regie
Ivo van Hove
Spel
Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, Marieke Heebink, Bart Bijnens