Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Ibsen Huis (Theaterreis naar Amsterdam)

zaterdag 15 december 2018 / 13:30 uur
Parkeerplaats De Geusselt
Genre: Theater

>
<
Jan Versweyveld
© JAN VERSWEYVELD
>
<
Jan Versweyveld
© JAN VERSWEYVELD
>
<
Jan Versweyveld
© JAN VERSWEYVELD

Theaterreis inclusief busvervoer en theaterdiner in Amsterdam.

 

Geïnspireerd op verschillende werken van de Noorse toneelauteur Henrik Ibsen schreef en regisseerde Simon Stone Ibsen huis. Over het moeizame maar onvermijdelijke samenleven van verschillende generaties onder één dak. Centraal staat het vakantiehuis ontworpen door de gevierde architect Cees Kerkman waarin de verschillende gezinsleden elkaar op cruciale momenten in hun leven ontmoeten. ‘Spannend familie-epos, spectaculaire vormgeving, heerlijke acteurs.’ (Trouw****) Maarten Heijmans won de Arlecchino 2017 voor zijn vertolking van Sebastiaan. Na Medea en Husbands and wives is Ibsen huis de derde regie van de internationale top-theatermaker Simon Stone. De voorstelling is alleen te zien in de stadsschouwburg van Amsterdam.

 

Toneelgroep Amsterdam heet nu Internationaal Theater Amsterdam


Zie ook:

» www.tga.nl

Naar Henrik Ibsen
Vertaling

Peter van Kraaij
Bewerking en regie
Simon Stone
Met
Hans Kesting, Aus Greidanus Jr., Maarten Heijmans, Bart Slegers e.a.