Keren Levi

GEANNULEERD Footnotes (for Crippled Symmetry)

zaterdag 8 december 2018 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:45 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Eti Steinberg
© ETI STEINBERG
>
<
Eti Steinberg
© ETI STEINBERG
>
<
Eti Steinberg
© ETI STEINBERG
>
<
Eti Steinberg
© ETI STEINBERG
>
<
Eti Steinberg
© ETI STEINBERG

Een uitzonderlijke partituur vraagt om een bijzondere danstaal. Choreografe Keren Levi maakte een gedetailleerde en lichtvoetige choreografie op Crippled symmetry (1983) van de Amerikaanse componist Morton Feldman. Hij schreef wel muziek voor zijn drie instrumentalisten, maar gaf hun geen aanwijzingen om hun partijen te synchroniseren. Daardoor eindigen zij het stuk meestal niet tegelijk. De relatie tussen tijd en ruimte krijgt een vloeibare vorm en wordt een intense belevenis door verstilling en vertraging, tot het stolt en een vaste vorm krijgt in stilstand. Levi zet een beeld neer dat bestaat uit verfijnde beweging, de ruimtelijke structuren van beeldend kunstenaar Krijn de Koning en een geluidslandschap van componist Tom Parkinson.

 

Uitzonderlijke muziek van Morton Feldman gedanst.

 

An exceptional score asks for a special dance language. Choreographer Keren Levi makes a detailed and light footed choreography on Crippled symmetry (1983) of the American composer Morton Feldman. He did write music for his three instrumentalists, but did not give them directions to synchronize their parts. As a result, most of time they don’t end the piece at the same time. The relation between time and space gets a liquid shape and becomes an intense experience by silence and delay, until it solidifies and gets a definite shape when stationary. Levi puts down an image that exists out of refined movement, the spatial structures of visual artist Krijn de Koning and a sound landscape by composer Tom Parkinson.

 

» Lees verder

 
Recensies

'Footnotes (For Crippled Symmetry) neemt je mee in een prachtig vormgegeven wereld, vervreemdt en zet aan het denken. Het is alsof je constant iets denkt te kunnen grijpen, maar er dan net niet bij kunt.' 
★★★★ Theaterkrant

 

'De muziek start met stevige beats, maar evolueert tot een tranceachtige, open klankwereld waarin je elk gevoel voor tijd verliest. Iets dergelijks gebeurt met de dans: de asymmetrische patronen van het drietal schuiven steeds verder uit elkaar, hun eenvoudige maar bijzondere bewegingen monden uit in haperen en breken. Het resultaat is een fascinerend weefsel van auditieve en visuele fragmenten.' 
Het Parool

 


 

 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder


_