NDT 2

Significant Moments

donderdag 20 december 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 2 pauzes / 21:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI
>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI

Het eerste NDT 2-programma van dit seizoen stelt de jonge dansers op de proef en onderzoekt hun interpretatie van zowel bestaand als nieuw werk.

 

NDT onthaalt oude vriend van het gezelschap Alexander Ekman, die samen met de jonge dansers werkt aan een nieuwe creatie. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken waarin humor en groepswerk de boventoon voeren. Ook ziet u een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT. Deze jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Om deze triptiek te voltooien, brengt NDT een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003), oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1, markeerde een keerpunt in de carrière van de makers en werd bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse.

In this first NDT 2 programme of the season, the young dancers are being put to the test to see how far their interpretation of both existing and new work can go. For Significant Moments, NDT welcomes back its longtime friend to the company Alexander Ekman, an avid creator of dynamic, energetic pieces which are often infused with humor and large group work. Ekman will create a world premiere for the second company. We will also welcome a new face to NDT, Phillip Chbeeb, a young maker with a strong connection to hip-hop who, for this programme, is invited to create a new choreography with the dancers of NDT 2. To complete this triptych, NDT brings back a significant work by house choreographers Sol León and Paul Lightfoot. Signing Off (2003), originally created for NDT 1, marked a pivotal moment in the creators’ career and was awarded the prestigious Benois de la Danse.

» Lees verder

 

Recensies

'Vandaag de dag is NDT 2 een gezelschap dat – en dat is ongetwijfeld te danken aan Tibbs – nauwelijks onderdoet voor het hoofdgezelschap. Niet alleen maken de dansers – allen tussen 18 en 23 jaar oud – kennis met repertoire, ook het risico dat er met NDT 2 genomen wordt door nieuwe namen uit te nodigen, maakt de groep net zo spannend als sprankelend.' - Theaterkrant

 

‘De manier waarop de Amerikaan (Phillip Chbeeb, red.), afkomstig uit het autodidacte hiphopcircuit, zijn verhaal ‘vertelt’ is ietwat simpel, soms zelfs wat clichématig. Maar hij laat ook een veelzijdig potentieel zien dat in het theater zou kunnen doorgroeien. Hij toont in elk geval dat hij in staat is hiphopelementen en hedendaagse dans te verbinden.' - NRC over The Reunion of I_

_

_

_

_

León & Lightfoot Signing Off

Phillip Chbeeb The Reunion of I (Wereldpremière)

Alexander Ekman FIT (Wereldpremière)