NDT 2

Significant Moments

donderdag 20 december 2018 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Rahi Rezvani
© RAHI REZVANI

Het eerste NDT 2-programma van dit seizoen stelt de jonge dansers op de proef en onderzoekt hun interpretatie van zowel bestaand als nieuw werk.

 

NDT onthaalt oude vriend van het gezelschap Alexander Ekman, die samen met de jonge dansers werkt aan een nieuwe creatie. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken waarin humor en groepswerk de boventoon voeren. Ook ziet u een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT. Deze jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Om deze triptiek te voltooien, brengt NDT een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003), oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1, markeerde een keerpunt in de carrière van de makers en werd bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse.


Zie ook:

» www.ndt.nl 

 

 

Alexander Ekman Wereldpremière

León & Lightfoot Signing Off

Phillip Chbeeb Wereldpremière