Nederlandse Bachvereniging

Kerst met Bach

zaterdag 22 december 2018 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

In de aanloop naar kerst trakteert de Nederlandse Bachvereniging u op cantates die Bach componeerde ter ere van Maria en Kerstmis. Aan Maria gewijd zijn Meine Seel erhebt den Herren en Herz und Mund und Tat und Leben.

 

Op het programma staat ook de allereerste cantate die Bach voor eerste kerstdag schreef: Christen, ätzet diesen Tag. Ter vergroting van de kerstvreugde zette Bach hier een weelde aan instrumenten in: vier trompetten, pauken, drie hobo’s, strijkers en basso continuo. De uitvoering is van de veelgevraagde dirigent en koorleider Marcus Creed. Met zijn opnamen van Bachs Matthäus­ Passion, motetten en Hohe Messe gooide hij hoge ogen in de pers.


Dirigent Marcus Creed

Sopraan Griet De Geyter

Alt Alex Potter

Tenor Guy Cutting

Bas Matthias Winckhler

Bach Meine Seel erhebt den Herren, BWV 10

Bach Christen, ätzet diesen Tag, BWV 63
Bach Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147