Nederlandse Bachvereniging

Kerst met Bach

zaterdag 22 december 2018 / 20:00 uur
1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

In de aanloop naar kerst trakteert de Nederlandse Bachvereniging u op cantates die Bach componeerde ter ere van Maria en Kerstmis. Aan Maria gewijd zijn Meine Seel erhebt den Herren en Herz und Mund und Tat und Leben.

 

Op het programma staat ook de allereerste cantate die Bach voor eerste kerstdag schreef: Christen, a?tzet diesen Tag. Ter vergroting van de kerstvreugde zette Bach hier een weelde aan instrumenten in: vier trompetten, pauken, drie hobo’s, strijkers en basso continuo. De uitvoering is van de veelgevraagde dirigent en koorleider Marcus Creed. Met zijn opnamen van Bachs Mattha?us­ Passionmotetten en Hohe Messe gooide hij hoge ogen in de pers.

In the run up to Christmas, the Nederlandse Bachvereniging treats you to cantates that Bach composed in honor of Maria and Christmas. Dedicated to Maria are Meine Seel erhebt den Herren en Herz und Mund und Tat und Leben. 

 

On the program there's also the first cantate that Bach wrote for the first day of Christmas: Christen, ätzet diesen Tag. To enlarge the Christmas joy, Bach used a wealth of instruments: four trumpets, kettledrums, three oboes, strings and basso continuo. The implementation is by the much sought-after conductor and choir leader Marcus Creed. With his recordings of Bachs Matthäus-Passion, motetten en Hohe Messe he scored big in the press. 

» Lees verder

Dirigent Marcus Creed

Sopraan Griet De Geyter

Alt Alex Potter

Tenor Guy Cutting

Bas Matthias Winckhler

Bach Meine Seel erhebt den Herren, BWV 10

Bach Christen, ätzet diesen Tag, BWV 63
Bach Herz und Mund und Tat und Leben, BWV 147