philharmonie zuidnederland

Limburgse Kerst: De Sneeuwman en meezingconcert

zondag 16 december 2018 / 14:30 uur
1 pauze / 16:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
Sabrina van den Heuvel
© SABRINA VAN DEN HEUVEL

13.30 uur voorprogramma

Limburgse Kerst start in de O.L.V. Basiliek met o.a. het koperensemble van Koninklijke Harmonie St. Cecile uit Eijsden


Een heerlijke familievoorstelling met het prachtige verhaal van De Sneeuwman en na de pauze volop meezingen met kerstliedjes. Op naar een heerlijke kerst! Limburgse Kerst: het inmiddels vermaarde meezingconcert voor het hele gezin. De ideale inleiding op de kerstdagen. 

 

Walking in the air

Limburgse Kerst behoeft inmiddels geen introductie meer. Deze voorstelling voor het hele gezin is uitgegroeid tot de ideale inleiding op de kerstdagen. Door de sfeer, de unieke samenzang en ook dit jaar weer met een prachtig verhaal. Geniet voor de pauze van de prachtige muziek van De Sneeuwman (Walking in the air) met onder meer sopraan Nikki Treurniet en het verhaal van De Sneeuwman in een Nederlandse versie door Jochum ten Haaf. Daarbij worden live prachtige tekeningen en animaties gemaakt door Marie van Vollenhoven. De teksten zijn in het Nederlands vertaald (dus geen dialect-barrière) door Frans Pollux.

 

Meezingspektakel

Na de pauze neemt Kooracademie Maastricht (van Opera Zuid) het voortouw om er een geweldig ‘meezingspektakel’ van te maken: een christmas-sing-a-long. Dus dat wordt gezellig met zijn allen uit volle borst meezingen! De tekst niet kennen is geen excuus om niet mee te doen, want die staan allemaal in het programmaboekje. En misschien zien we Jochem ten Haaf nog wel even terug in andere rol... Op naar een heerlijke kerst!

 

Voorprogramma
Limburgse Kerst start om 13.30 uur met een voorprogramma in de O.L.V. Basiliek, waarbij u kunt genieten van een koperensemble van de Koninklijke Harmonie St. Cécile uit Eijsden, pastoor Vries en een overdenking door wethouder Jim Janssen. Van daaruit gaan we in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof waarbij we begeleid worden door een ensemble van de Maastrichtse Verkennersband. In het theater wordt u warm en muzikaal wordt onthaald door Kinderkoor Sjamaes en hier begint om 14.30 uur het hoofdprogramma.

 

Limburgse Kerst is mede mogelijk gemaakt door DSM

 


Dirigent Per-Otto Johansson

Verteller Jochum ten Haaf

Animaties Marie van Vollenhoven

Regie Michel Sluysmans,  Waut Koeken

I.s.m. Toneelgroep Maastricht, Opera Zuid