philharmonie zuidnederland

Scandinavische Kerst

woensdag 19 december 2018 / 20:00 uur
1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

In Noorwegen, de woonplaats van de Kerstman, schreef Edvard Grieg zijn fameuze Pianoconcert. Het werk vol Noorse volksmuziek is zeker in de kersttijd de warme deken én de glühwein die zo past bij deze periode van samenzijn. De Russische pianist Boris Giltburg benadrukt volgens de Australische media zowel ‘de passie en het vuur’ als de ‘schoonheid en de vriendelijkheid’. En als Dmitri Liss dan ook nog komt met een intense lezing van Tsjaikovski’s Vijfde Symfonie, staat niets een heerlijke kerst meer in de weg.

 

Tijdens dit concert kun je bij Sjostakovitsj' Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.


Dirigent Dmitri Liss

Piano Boris Giltburg

Grieg Pianoconcert

Tsjaikovski Symfonie nr 5