Eva Yerbabuena

GEANNULEERD: Cuentos de Azúcar (Sugar Tales)

zondag 27 januari 2019 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
>
<

Eva Yerbabuena, de ‘grand lady’ van de hedendaagse flamencodans komt terug naar Nederland. Ze maakt voor het eerst haar opwachting op de Flamenco Biënnale met haar nieuwste voorstelling Cuentos de Azúcar, waar flamenco in dialoog treedt met traditionele muziek uit Japan. Rondom Eva’s magnetische danspersoonlijkheid versmelt flamencozang via de adembenemende stem van Anna Sato met de shima uta, de oude gezangen van de Amami-eilanden. Japanse Taiko drums, flamenco ritmes en Eva’s voetenwerk leveren een indrukwekkende percussieve ‘battle’.

 

In samenwerking met Flamenco Biënnale

Eva Yerbabuena, the ‘grand lady’ of the contemporary flamenco dance returns to The Netherlands. She makes her first appearance at the Flamenco Biennale with her latest performance Cuentos de Azúcar, where flamenco enters into dialogue with traditional music from Japan. Around Eva's magnetic dance personality, flamenco singing merges with the shima uta through the breathtaking voice of Anna Sato, the old chants of the Amami Islands. Japanese Taiko drums, flamenco rhythms and Eva’s footwork deliver an impressive percussive ‘battle’.

 

» Lees verder

 

Ga naar de vervangende voorstelling >> 


Concept, choreografie en regie
Eva Yerbabuena
Dans
Eva Yerbabuena, Fernando Jiménez
Muzikale leiding en gitaar
Paco Jarana
Japanse zang
Anna Sato
Flamenco zangers
Alfredo Tejada, Sandra Carrasco
Drums
Antonio Coronel
Taikodrums
Tsubasa Hori
Percussion
Rafael Heredia