Guilherme Miotto / Corpo Máquina

.Ball

vrijdag 18 januari 2019 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:20 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<

Als kleine jongen raakt de in Tilburg-Noord opgroeiende Nasser el Jackson verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal. Open om anderen in zijn grote liefde te laten delen, groeit Nasser uit tot een jongeman die door het eindeloze oefenen alle geheimen van ‘het ronde leer’ doorgrondt, maar ook het mysterie ervan weet te koesteren. In 2016 ontmoeten choreograaf Guilherme Miotto en Nasser el Jackson elkaar. Guilherme valt als een blok voor Nassers uitzonderlijke bewegingskwaliteit - een wonderlijke combinatie van dienstbaarheid, snelheid en virtuositeit. Hij besluit een avondvullende solo te maken voor de Tilburgse baltovenaar die inmiddels optreedt als ambassadeur van het straatvoetbal voor de KNVB. Of kunnen we het beter een duet noemen voor man en bal? Nee. Nog meer dan dat is het een trio: een trio tussen man, bal en ruimte, met het lef en de schoonheid van alles wat bevochten moet worden.

 


 

As a young boy, Nasser el Jackson, who is growing up in Tilburg-Noord, gets caught in the ball. They make long days together, he and the ball. Open to let others share in his great love, Nasser grows into a young man who through endless practice comprehends all the secrets of 'round doctrine', but also knows how to cherish its mystery. In 2016 choreographer Guilherme Miotto and Nasser el Jackson meet each other. Guilherme falls for Nassers exceptional quality of movement - a wonderful combination of service, speed and virtuosity. He decides to make an evening-filling solo for the Tilburg ball magician who now acts as ambassador of street football for the KNVB. Or can we better call it a duet for man and ball? No. Even more than that it is a trio: a trio between man, ball and space, with the courage and beauty of everything that needs to be fought.

 

 


 

» Lees verder
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Choreografie
Guilherme Miotto / Corpo Máquina 

Dans
Nasser el Jackson