ICK Amsterdam &. Het Amsterdams Andalusisch Orkest

ZIEL / ROUH

dinsdag 8 januari 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA
>
<
Alwin Poiana
© ALWIN POIANA

Op het snijvlak van uiteenlopende tradities en culturen creëren ICK Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest een verrassende dialoog tussen verschillende genres uit het Andalusische repertoire (tarab, sufi en chaabi) en uiteenlopende stijlen uit de moderne dans. Vanuit een gedeelde ziel, namelijk een zoektocht naar schoonheid, overgave en opstand. Een drang om te overleven en een liefde voor kunst.

 

Greco en Scholten gaan terug naar de essentie, de ziel van hun eigen werk: de ademhaling, die richting en structuur geeft aan zowel de choreografie als de muziek. De Algerijnse Nacera Belaza vraagt haar dansers alle gedachten los te laten en zich volledig over te geven aan de muziek. Zo creëert ze een trance die ook het publiek zal voelen. Vincent Colomes tot slot, gebruikt aspecten uit de flamenco en creëert een lichtvoetige choreografie van speelsheid en interactie, uitgaande van de individuele kleur en persoonlijkheid van elke danser.


Choreografie
Emio Greco, Pieter C. Scholten, Nacera Belaza, Vincent Colomes

Live muziek
Karima El Fillali, zang, zes musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest

Dans
Helena Volkov, Edward Lloyd, Arad Inbar, Sedrig Verwoert, Sophia Dinkel