Introdans

Moderne Meisjes

vrijdag 25 januari 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 1 pauze / 21:50 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Hans Withoos
© HANS WITHOOS

Artistiek directeur Roel Voorintholt lanceert drie verschillende generaties eigenzinnige choreografes in één voorstelling. Zowel de Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman als de Amerikaanse Lucinda Childs staan garant voor een heel eigen, aansprekende stijl en benadering van het moderne balletidioom. Waar Veldman zich voor haar intieme, persoonlijke creatie liet inspireren door een schilderij van Pablo Picasso, trekt Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie als een Salvador Dalí-film aan u voorbij. De inmiddels 77-jarige Lucinda Childs zorgt voor de klap op de vuurpijl met Petricor, een wereldpremière op muziek van Ludovico Einaudi. Deze componist, bekend van de Franse filmhit Intouchables, schreef voor Introdans een nieuw arrangement voor piano en strijkers.


Didy Veldman
The 3 Dancers (Nederlandse première)
Regina van Berkel
Frozen Echo (Nederlandse première)
Lucinda Childs
Petricor (Wereldpremière)