Muziek in het Bonnefanten

Nuala McKenna (cello); Dutch Classical Talent

zondag 27 januari 2019 / 14:30 uur
Bonnefantenmuseum
Genre: Muziek en Opera

>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE
>
<
Marco Borggreve
© MARCO BORGGREVE

Werken van Bach, György Ligeti, Diego Ortiz, Benjamin Britten, e.a.

‘Nuala McKenna maakt van een concert een doorlopend verhaal met als bonus dat ze alles uit het hoofd speelt. Verbluffend.’ De jury van Dutch Classical Talent bewondert McKenna bovendien om haar lef om een avant-gardecomponist als Ligeti naast Diego Ortiz en Bach te plaatsen. Nuala McKenna studeerde vier jaar bij Jean-Guihen Queyras en was ‘academist’ bij het Koninklijk Concertgebouworkest, waar ze een seizoen meespeelde. McKenna’s volgende stap is een vijf eeuwen omspannend soloprogramma waarbij niets de band tussen haar, haar cello en het publiek in de weg staat, zelfs geen lessenaar.

 


Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Muziek in het Bonnefanten'

 

Ticket inclusief toelichting en gratis toegang museum