Theaterthriller naar de bestseller van Astrid Holleeder

Judas

donderdag 24 januari 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 22:00 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
Mark Engelen en Gijs Kuijper
© MARK ENGELEN EN GIJS KUIJPER
>
<
Bob Bronshoff
© BOB BRONSHOFF
>
<
Bob Bronshoff
© BOB BRONSHOFF
>
<
Bob Bronshoff
© BOB BRONSHOFF
>
<
Bob Bronshoff
© BOB BRONSHOFF
>
<
Bob Bronshoff
© BOB BRONSHOFF

De rechtszaak tegen topcrimineel Willem Holleeder wordt het proces van de eeuw genoemd. Eén van de belangrijkste getuigen is Astrid Holleeder. In 2016 vertelde zij haar aangrijpende verhaal in haar boek Judas. Het boek (best verkochte boek van 2016 en tot nu toe al 500.000 verkochte exemplaren) bleek al heel snel een bestseller. Dit persoonlijk relaas vormt de basis voor de psychologisch theaterthriller Judas over angst, moed en verraad.

 

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar onthullende verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

 

Bloedstollend verhaal vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders

De psychologische theatertriller Judas vertelt het bloedstollende verhaal vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

 

Quotes van bezoekers: 

"Goeie toevoeging op het boek."

"...soms krijg je het gevoel 'erbij' te zijn."

"Realistisch!"

 


 

De Holleeders dichtbij - Gratis voorprogramma om 19.00 uur 


Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens zullen we uw geheugen opfrissen. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen.


 

 


COPRODUCTIE

Judas is een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.

CAST

Renée Fokker (Astrid Holleeder), Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

REGIE

Johan Doesburg

SCRIPT

Sophie Kassies (De Prooi en Tirza)

 

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze theaterproductie.