Agrupación Señor Serrano

Birdie (Theaterreis naar Hasselt)

maandag 11 februari 2019 / 18:25 uur
Theater aan het Vrijthof: Theatercafé
Genre: Theater

>
<
 Pasqual Gorriz
©  PASQUAL GORRIZ

Birdie is een innovatieve voorstelling vol absurde humor en scherpe maatschappijkritiek. Het Spaanse theatergezelschap Agrupación schetst luchtspiegelingen via hun typerende taal van schaalmodellen en videoprojecties. Oorlogen, droogte, milieuvervuiling, politieke instabiliteit en voedseltekorten worden weergegeven. Daar tegenover staan gesorteerde supermarkten, veiligheid, stabiele gezinslevens, goede gezondheidszorg, respect voor de mensenrechten, welvaart. Tussendoor: zwermen duizenden trekvogels die voortdurend onmogelijke vormen aftekenen in de lucht. Fragmenten uit de film Birds van Hitchcock vliegen voorbij, waarin een familie wordt belaagd door vogels. Die staan symbool voor de huidige immigrantenstroom. Birdie is een ingenieuze voorstelling waarin de puzzelstukken gedurende de avond in elkaar vallen.


 Engelstalige voorstelling met Nederlandse boventitels.


 

GET THE BUZZ def logo.jpg Meer informatie over Get THE BUZZ >>