Atelier Bildraum

Bildraum

donderdag 14 februari 2019 / 20:30 uur
/ 21:10 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
salih kilic
© SALIH KILIC
>
<
Salih Kilic
© SALIH KILIC
>
<
salih kilic
© SALIH KILIC

Bildraum kan vertaald worden als ‘beeld-ruimte’; dit zijn de twee elementen waarmee Steve Salembier en Charlotte Bouckaert werken in deze voorstelling met een open verhaalstructuur. Samen zetten ze voor de ogen van de toeschouwer een soort van ‘architectuurwandeling’ op: Charlotte doorkruist met haar camera de verschillende ruimten die Steve met maquettes heeft opgebouwd. Zo scheppen ze gaandeweg beelden, kaders waarin persoonlijke herinneringen zich ontvouwen, een verhaal dat wordt opgebouwd als een fotoalbum. Het resultaat wordt geprojecteerd op een groot scherm achteraan het toneel. Bildraum is een performance waarin architectuur en fotografie, verleden en heden samenvallen, een levende scenografie waarin de twee kunstenaars optreden als techniekers van de verbeelding. Dit stuk is de eerste samenwerking voor het theater van architect Steve Salembier en fotografe Charlotte Bouckaert.

 

“Terwijl de ruimten het verhaal vertellen van de activiteiten en situaties die er zich voordoen, isoleren het schaalmodel en het fotografische beeld dat verhaal en bieden ze zo een gebalde en gerichte ervaring van een vastgelegd ogenblik. Het is de toeschouwer, met zijn emfatisch vermogen, die in de loop van dit proces en tussen de stilstaande beelden in, een verhaal opbouwt en alles met elkaar in verband brengt.” - Charlotte Bouckaert en Steve Salembier

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

CREDITS

 

VAN EN MET Atelier Bildraum (Charlotte Bouckaert & Steve Salembier)
GELUID Duncan Speakman
TECHNIEK Pino Etz, Christoph Donse
DRAMATURGISCH ADVIES Marnix Rummens
PRODUCTIE Pianofabriek Kunstenwerkplaats
COPRODUCTIE LOD muziektheater (vanaf tournee 17/18), Beursschouwburg, WPZiMMER en de Vlaamse Gemeenschap
MET DE STEUN VAN Big in Belgium, Richard Jordan Productions, Theatre Royal
Plymouth
IN SAMENWERKING MET Summerhall
MET DANK AAN Senne Artlab, Julie Pfleiderer, Bas Schevers,
Tibo Vandenborre, Philip Janssens, Xavier Catry en Destelheide