Conny Janssen Danst

BROOS

woensdag 13 februari 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 21:20 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Raymond de Vries
© RAYMOND DE VRIES
>
<
Raymond de Vries
© RAYMOND DE VRIES
>
<
Leo Van Velzen
© LEO VAN VELZEN
>
<
Leo Van Velzen
© LEO VAN VELZEN
>
<
Leo Van Velzen
© LEO VAN VELZEN
>
<
Andreas Terlaak
© ANDREAS TERLAAK
>
<
Andreas Terlaak
© ANDREAS TERLAAK

BROOS is een fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. Over sporen van de tijd die zich in het lichaam openbaren.

 

Over zijn en verdwijnen.

Over verwerven en verlies.

Over branie en bedachtzaamheid.

Over de tijd die doortikt en niet te stoppen is.

Over het hier en nu tegenover het daar en toen.

 

BROOS verhaalt over de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht.

 

Conny Janssen over BROOS:

Baby’s, kleuters, pubers, jonge ouders, ouderen: elke levensfase heeft een andere broosheid. Bij het zien van een oudere vergeten we vaak dat die persoon door al die levens fases is gegaan. Dan zien we slechts de laatste uiterlijke vorm en verhult die alle andere verhalen die er ooit zijn geweest of nog sluimeren. Met de dansers onder zoek ik de specifieke fysiek van verschillende levensstadia. In een mozaïek van vertellingen ervaren we in broos de hartenklop van diverse momenten in tijd.

 

Livemuziek

Na HOME (2017) en de remake van INSIDE OUT (2018) is Conny Janssen Danst met de nieuwe voorstelling BROOS terug in de theaters. Naast een groot, avontuurlijk ensemble van vijftien dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen opnieuw samen met Maartje Teussink, die met nieuw gecomponeerd werk live te horen is in BROOS. De componist, multi-instrumentalist en vocalist creëert muzikale sferen en soundscapes waarbij zij de grenzen en de combinatie van verschillende muzikale invloeden onderzoekt. 

 

Conny Janssen over de samenwerking met Maartje Teussink:

De intensiteit waarmee Maartje het creatieproces aangaat raakt mij. Ze wordt één met haar muziek, ís de muziek. Het lijkt alsof je door de huid heen bij de bron van haar inspiratie komt. Ze draagt verhalen in zich. Kan een groots operalied terugbrengen tot gefluister. Ze lijkt daardoor iets kwetsbaars, fragiels te hebben, maar straalt tegelijkertijd ook een enorme authentieke kracht uit.

BROOS (meaning: brittle) is a scintillating, physical performance about old age, youth and the fragility of life. In a patchwork of narratives we experience the heartbeat of various moments in time.

 

On being and disappearing.

On acquiring and losing

On daring and deliberation.

On the unstoppable marching of time.

On the here-and-now as opposed to the there-and-then.

 

BROOS tells the story about the vulnerability of existence, from life’s first cry to final breath.


Babies, toddlers, adolescents, young parents, elderly: every stage of life brings on a different frailness. While observing an elderly person, we often forget that he or she went through all these stages of life. Sometimes, the only thing we observe is merely that last physical appearance; it conceals all those other histories that once were or that are still smouldering. Together with the dancers – young and upcoming talents as well as familiar faces – I explore the distinct physical characteristics of the various stages of life.– Conny Janssen

 


LIVE MUSIC
After HOME (2017) and the remake of INSIDE OUT (2018), BROOS is the latest work by choreographer Conny Janssen. Together with a large, adventurous group of fifteen dancers – young talent as well as familiar faces – Conny Janssen works with live music specially composed and performed for BROOS by Maartje Teussink. This composer, multi-instrumentalist and vocalist creates musical atmospheres and soundscapes, exploring the boundaries and the combination of different musical influences.

» Lees verder


_

_