Herbert Schuch (piano)

maandag 25 februari 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De veelzijdige Herbert Schuch, hier te lande nog te weinig bekend, is Duitser afkomstig uit het nu Roemeense Transsylvanië, net als Herta Müller, winnaar van de Nobelprijs literatuur in 2009. Uit dezelfde regio kwam de Hongaar György Ligeti. Van hem staat Musica ricercata op het programma, een suite die stukje bij beetje uitgroeit van één naar onze twaalf tonen. Even speels, en razend virtuoos, zijn Brahms’ variaties op de laatste van Paganini’s halsbrekende capriccio’s voor vioolsolo, en Schumanns kleurige stoet op een motief van vier noten, waarin Paganini ook plotsklaps verschijnt.

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Meesterlijke pianisten’


programma

Ligeti Musica ricercata

Brahms Paganini-variaties

Schumann Carnaval