Het Zuidelijk Toneel

Spinoza

dinsdag 12 februari 2019 / 20:30 uur
/ 21:30 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Tim Enthoven
© TIM ENTHOVEN
>
<
phile deprez
© PHILE DEPREZ
>
<
phile deprez
© PHILE DEPREZ
>
<
phile deprez
© PHILE DEPREZ
>
<
phile deprez
© PHILE DEPREZ

Niets menselijks is mij vreemd.

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.

 

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. We wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: ‘drempel laag, lat hoog’

 

Ik heb getracht niet te lachen om menselijke handelingen, er niet om te huilen, ze ook niet te haten, maar ze te begrijpen.’(Spinoza)

 

 

Lezing Tinneke Beeckman, georganiseerd door Studium Generale
Rondom de voorstellingen organiseert Studium Generale een gratis lezing gegeven door Spinozakenner Tinneke Beeckman. Tinneke Beeckman is een Vlaamse filosofe, docente en columniste. Ze schreef in 2012 het boek Door Spinoza’s Lens, waarin ze Spinoza’s denken grondig beschrijft en daarbij zes perspectieven voor de hedendaagse burger geeft: vrij debat en geloof, revolte, politiek en moraal, meditatie, Darwins evolutietheorie en seksualiteit. In de lezing bespreekt Beeckman enkele levenslessen die Spinoza’s filosofie (Ethica, die er is op gericht om mensen zelf te laten ontdekken hoe ze vrij kunnen zijn) bieden voor mensen vandaag de dag. Deze lezing vindt plaats op donderdag 7 februari 2019 in de Aula van de Universiteit Maastricht, Tongersestraat 53. Meer informatie >>

 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.hzt.nl

Productie

Het Zuidelijk Toneel en De Verwondering

Concept en Regie

Stefaan Van Brabandt

Spel

Han Kerckhoffs

Dramaturgie

Wannes Gyselinck

Artistiek advies

Piet Menu