Het Zuidelijk Toneel

Spinoza

dinsdag 12 februari 2019 / 20:30 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Tim Enthoven
© TIM ENTHOVEN

Niets menselijks is mij vreemd.

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.

 

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van de aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. Het Zuidelijk Toneel wekt filosofen tot leven en kijkt terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. De tekst wordt geschreven door Spinozakenner Tinneke Beeckman en gespeeld door ervaren rot Han Kerckhoffs.

 

Ik heb getracht niet te lachen om menselijke handelingen, er niet om te huilen, ze ook niet te haten, maar ze te begrijpen.’(Spinoza)

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.hzt.nl

Concept en regie
Stefaan Van Brabandt

Spel
Han Kerckhoffs