Isabelle Beernaert

Le temps perdu

maandag 4 februari 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 21:25 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
Kim Vos
© KIM VOS
>
<
Kim Vos
© KIM VOS
>
<
Kim Vos
© KIM VOS
>
<
Kim Vos
© KIM VOS
>
<
Kim Vos
© KIM VOS
>
<
Kim Vos
© KIM VOS
>
<

Na het enorme succes van haar acht voorgaande theaterproducties, keert gelauwerd choreografe Isabelle Beernaert in haar nieuwe dansvoorstelling le Temps perdu terug naar de essentie. In deze voorstellingbrengt Isabelle een ode aan het alledaagse leven en laat ze door de ogen van vier koppels de rijkdom van het kleine, het ‘vanzelfsprekende ‘ zien. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal en komen tot uiting in de danstechniek en puurheid van de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen . Zoals we gewend zijn van de choreografe zullen in een verfijnde vorm in le Temps perdu  het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen, zien en horen tot uiting komen. Een zintuiglijke beleving.

 

Vier fases in de liefde, vier coupletten, vier duetten

De jaren verstrijken en ieder seizoen heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. In le Temps perdu laat Isabelle met vier koppels, die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rijkdom van het kleine, het vanzelfsprekende, zien. Pure, ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd, om de genuanceerde schoonheid te zoeken. Met het oplopen van de leeftijd, het verstrijken van de seizoenen, worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn.

 

Geen moment is verloren

Stop met vechten tegen de feiten van het leven, omarm elk seizoen. De ijzige kou en zware storm maakt dat je de stralende zon des te meer kunt waarderen. Door de seizoenen heen ontstaat groei. De ademhaling, de rustmomenten, de overgangen, zijn de essentie van ons bestaan.

 

Echtheid in beweging

Na 8 danstheater-voorstellingen keert Beernaert terug naar de essentie. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal, wat uiting krijgt door de dans en de puurheid in de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen. Zoals we gewend zijn van de choreografe zullen in een verfijnde vorm in le Temps perdu  het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen, zien en horen tot uiting komen. Een zintuiglijke beleving.

An ode to the everyday life. ‘Just do it’ is out of time. We live in a culture where we should enjoy. We want the ultimate happiness and we want it always. But by being a little bit unhappy sometimes, you avoid the actual unhappiness. The years pass by and every season has its own attractiveness. In Le temps perdu, Beerneart  shows together with four couples – presenting the four seasons – the wealth of the small, the self-evident. Pure, apparent everyday movements being interpreted again, to search for the undifferentiated beauty. With the increase in age, the passing of the seasons, the couples become more fragile, but stronger in their togetherness.

» Lees verder


_

_

_

_

_

_

_
MUZIEK

Kevin Houben

VIDEO

Rachid Pardo