Moving Futures

De nieuwe gezichten van de hedendaagse dans

zaterdag 16 februari 2019 / 20:30 uur
1 pauze / 22:20 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
>
<
jochem jurgens
© JOCHEM JURGENS
>
<
paul sixta
© PAUL SIXTA
>
<
alwin poiana
© ALWIN POIANA
>
<
hester postma
© HESTER POSTMA

Voor de vijfde keer op een rij reist het hedendaagse dansfestival Moving Futures langs verschillende steden in Nederland. Aan de hand van voorstellingen, pop-up performances, films, workshops en (after)talks maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst uit Nederland. Het festival is een initiatief van de vijf Nederlandse danshuizen Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Dansateliers, De Nieuwe Oost en Random Collision.

 

Waar u ook naartoe gaat, de dans geeft u stof tot nadenken of discussiëren. Sommige dansstukken zullen u emotioneel raken, terwijl andere stukken u sprakeloos laten, het is kunst in zijn breedste en persoonlijkste vorm. Met werk van o.a. Connor Schumacher, Johanna Tengan, Sigrid Stigsdatter en meer.

 

Sophie Mayeux - Die Verwandlung
Na een korte versie van Die Verwandlung, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, onderzoekt Sophie Mayeux in deze nieuwe dansvoorstelling het evolutionaire proces van het leven. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen.

 

De karakters van Die Verwandlung reizen door de tijd, duiken in de diepte van een onbekend universum, terug naar het begin van de wereld. In deze performance worden reddingsdekens gebruikt om de verschillende transformatieprocessen te onderzoeken.

 

In 2016 ontving Sophie op het ITs festival de Choreography Award (voorheen Krisztina de Châtel Award) voor haar korte versie van de voorstelling Die Verwandlung.


Connor Schumacher - I trust in this life; the hand of God

Een glinsterend opblaasbaar object groeit uit tot een rijke metafoor voor hoe identiteit onderworpen is aan maatschappelijke machtsstructuren. Wat gebeurt er als collectieve mythes worden doorgeprikt?

 

‘In zijn nieuwe choreografie lijkt Connor Schumacher een appeltje te schillen te hebben met de godsdienst. Het object van verering is een gouden blob in een zilveren cirkel, waar groene lichtdraden in spelen en die opgeblazen wordt tot een hand.' Theaterkrant, 2018

For the fifth time in a row, the contemporary dance festival Moving Futures travels across different cities in The Netherlands. On the basis of performances, pop-up performances, films, workshops and (after) talks, you will become acquainted with the new faces of dance and performance art from the Netherlands. The festival is an initiative of five Dutch dance companies: Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Dansateliers, De Nieuwe Oost and Random Collision.

 

Wherever you go, dance gives you stuff to think about or to discuss about. Some dance pieces will get to you emotionally, while other pieces leave you speechless. It’s art in its widest and most personal shape. With work of a.o. Connor Schumacher, Johanna Thengan, Sigrid Stigsdatter and more.

 

Sophie Mayeux - Die Verwandlung
After a short version of Die Verwandlung, inspired by the book of Franz Kafa, Sophie Mayeux investigates the evolutionary process of life in this new dance performance. From the arise of the first landscapes and oceans until post-human creatures.

 

The characters of Die Verwandlungtravel through time, dive into the deep of an unknown universe, back to the beginning of the world. In this performance, rescue blankets are used to investigate different transformation processes.

 

In 2016, Sophie received the Choreography Award (before Krisztina de Châtel Award) at the Its festival for her short version of the performance Die Verwandlung.


Connor Schumacher - I trust in this life; the hand of God
A sparkling inflatable object becomes a rich metaphor for how identity is subjected to social power structures. What happens if collective myths are punctured?

 

‘In his new choreography Connor Schumacher picks a bone with religion. The object of honoring is a golden blob in a silver circle, in which green light threads play and inflates into a hand.’ Theaterkrant 2018.

 

» Lees verder

 


 

 

Combi-tickets

Het Moving Futures festival bestaat uit twee avonden (vrijdag 15 en zaterdag 16 februari). Op beide avonden zijn elk twee talentvolle choreografen te zien. Wilt u deze alle vier ontdekken? Dan kunt u voor €20 een combi-ticket kopen voor beide voorstellingen. Combi-tickets zijn alleen te koop bij de UITbalie via t. 043 350 55 55 of fysiek aan de balie.

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

 
Concept en regie
Sophie Mayeux
Dansers
Hellen Boyko, Simon Caillaud & Léo Lequeuche
Componist
Kaspar Föhres
Scenografie
Cecilia Borettaz
Set- en lichtontwerp
Rob Daanen
Vormgeving
Anne-Emilie Philippe
Productie
De Nieuwe Oost & Company Matecznik. Sophie Mayeux is verbonden aan het Junior Ballet van Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais.
 
 
 
Choreografie, performance
Connor Schumacher 
Dramaturgie
Maaike Schuurmans 
Techniek/licht ontwerp
Edwin van Steenbergen 
Beeld
Hester Postma 
Productie
Dansateliers 
Met dank aan
Majon van der Schot, Nick Coutsier 
Mede mogelijk gemaakt door
Fonds Podium Kunsten, Gemeente Rotterdam
» Lees verder