Muziek in het Bonnefanten

New European Ensemble (NEuE): Hymne voor klarinet en strijkkwartet

zondag 17 februari 2019 / 14:30 uur
Bonnefantenmuseum
Genre: Muziek en Opera

>
<

‘Een ode aan de natuur’ is het werk van de Amerikaan John Luther Adams. Hij leefde zesendertig jaar in Alaska, waar de ruige landschappen hem inspireerden tot de open klanken in zijn muziek. De Brit Mark­Anthony Turnage creëerde met zijn An invention on Solitude een ingetogen en teder werk. Het internationaal gereputeerde NEuE gaf de jonge Italiaan Giuliano Bracci opdracht voor een nieuwe compositie geïnspireerd op Renaissancemeester Josquin Desprez. Tristan Keuris schreef zijn Klarinetkwintet voor het eeuwfeest van het Concertgebouw in 1988: gedetailleerd, uitgebalanceerd en vol prachtige harmonieën.

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Muziek in het Bonnefanten'

 

Ticket inclusief toelichting en gratis toegang museum

 


programma

Luther Adams Canticles of the Sky 

Turnage An Invention on Solitude 

Bracci Nieuw werk 

Keuris Klarinetkwintet