Muziek in het Bonnefanten

New European Ensemble (NEuE): Hymne voor klarinet en strijkkwartet

zondag 17 februari 2019 / 14:30 uur
geen pauze / 15:40 uur einde
Bonnefantenmuseum
Genre: Muziek en Opera

>
<

‘Een ode aan de natuur’ is het werk van de Amerikaan John Luther Adams. Hij leefde zesendertig jaar in Alaska, waar de ruige landschappen hem inspireerden tot de open klanken in zijn muziek. De Brit Mark­Anthony Turnage cree?erde met zijn An invention on Solitude een ingetogen en teder werk. Het internationaal gereputeerde NEuE gaf de jonge Italiaan Giuliano Bracci opdracht voor een nieuwe compositie gei?nspireerd op Renaissancemeester Josquin Desprez. Tristan Keuris schreef zijn Klarinetkwintet voor het eeuwfeest van het Concertgebouw in 1988: gedetailleerd, uitgebalanceerd en vol prachtige harmonie.

 

Programma

John Luther Adams - Canticles of the Sky

Mark Anthony Turnage - An Invention of Solitude

Giuliano Bracci - nieuw werk voor strijkkwarter (opdracht NEuE) rondom thema's van Josquin

Tristan Keuris - Concertino voor basklarinet en strijkkwartet

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Muziek in het Bonnefanten'

 

Ticket inclusief toelichting en gratis toegang museum

 

'An ode to nature' is the work of the American John Luther Adams. He lived in Alaska for thirty-six years, where the rugged landscapes inspired him to the open sounds in his music. The Briton Mark-Anthony Turnage created an understated and tender work with his An Invention on Solitude. The internationally renowned NEuE commissioned the young Italian Giuliano Bracci for a new composition inspired by Renaissance master Josquin Desprez. Tristan Keuris wrote his Clarinet Quintet for the centenary of the Concertgebouw in 1988: detailed, balanced and full of beautiful harmonies.

 

Program

John Luther Adams - Canticles of the Sky

Mark Anthony Turnage - An Invention of Solitude

Giuliano Bracci - nieuw werk voor strijkkwarter (opdracht NEuE) rondom thema's van Josquin

Tristan Keuris - Concertino voor basklarinet en strijkkwartet

 

This concert is part of the Muziek in het Bonnefanten series.

 

Explanation and free access to the museum included

» Lees verder

programma

Luther Adams Canticles of the Sky 

Turnage An Invention on Solitude 

Bracci Nieuw werk 

Keuris Klarinetkwintet