Nederlands Studenten Orkest

Maria Milstein en Sjostakovitsj’ Zevende

zondag 17 februari 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 22:35 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het Nederlands Studenten Orkest bestaat uit circa 100 ambitieuze studenten uit heel Nederland.

Tijdens de 67e editie wordt de Zevende symfonie van Sjostakovitsj uitgevoerd. Hij noemde die zelf ook wel het ‘Requiem voor de slachtoffers van het Stalin­regime’. Sjostakovitsj symboliseert in het werk de Duitse inval in de Sovjet­Unie, de terreur van Stalin en het moedige verzet van de inwoners van het door de Duitsers belegerde Leningrad.

 

Violiste van wereldformaat Maria Milstein speelt het lyrische en dromerige Eerste Vioolconcert van Prokofjev. Laat u meevoeren door haar virtuoze vioolspel en de sprookjesachtige en geheimzinnige sfeer van het vioolconcert.

The Dutch Student Orchestra consists of approximately 100 ambitious students from all over the Netherlands. During the 67th edition, the Seventh Symphony of Shostakovich is performed. He himself also called it the 'Requiem for the victims of the Stalin regime'. Shostakovich symbolizes in the work the German invasion of the Soviet Union the terror of Stalin and the courageous resistance of the inhabitants of the Leningrad besieged by the Germans.

 

Violinist of world-class Maria Milstein plays the lyrical and dreamy First Violin Concerto of Prokofiev. Let yourself be carried away by her virtuoso violin and the fairytale and mysterious atmosphere of the violin concerto.

 

» Lees verder

Studenten mogen voor een speciale prijs van €10 naar deze voorstelling. Koop deze tickets via bovenstaande button en kies in het volgende scherm voor het prijstype 'Jongeren'.


Zie ook:

www.nso.nl

Viool Maria Milstein

 

Hawar Tawfiq Opdrachtcompositie

Prokofjev Eerste Vioolconcert 

Sjostakovitsj Zevende Symfonie ‘Leningrad’