Nederlandse Reisopera

Die tote Stadt

zaterdag 2 februari 2019 / 19:30 uur
18:30 uur inleiding /
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
Astrid Verhoef
© ASTRID VERHOEF

Die tote Stadt is een psychologisch gelaagd en onthutsend liefdesdrama over Paul die, na het verlies van zijn geliefde Marie, langzaam maar zeker verstrikt raakt in een droomwereld van obsessies en waanbeelden.

 

Bij de succesvolle premie?re van de opera in 1920 werd de muziek omschreven als afwisselend met lyrische episodes en aria’s in een symfonische context. Regisseur Jakob Peters­ Messer maakte bij de Reisopera eerder Tristan und Isolde, en afgelopen seizoen de barokopera Siroe, re di Persia.

 

 

Die tote Stadt is a psychologically layered and disconcerting love drama about Paul who, after the loss of his beloved Marie, slowly but surely gets entangled in a dream world of obsessions and delusions.

 

At the successful premiere of the opera in 1920, the music was described as alternating lyrical episodes and arias in a symphonic context. Director Jakob Peters Messer made Tristan und Isolde at the Reisopera, and last season the baroque opera Siroe, re di Persia.

» Lees verder

Zie ook:

www.reisopera.nl

Opera van Erich Wolfgang Korngold 

Regie Jakob Peters-Messer 

Dirigent Antony Hermus 

Koor Consensus Vocalis
Muzikale begeleiding Noord Nederlands Orkest
Inleiding Len van Schaik

Coproductie met Theater Magdeburg

Gezongen in het Duits met Nederlandse boventitels