philharmonie zuidnederland

Dansen met Gershwin en Prokofjev

zaterdag 16 februari 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De iconische Italiaanse jazzpianist Stefano Bollani brengt klassiek op het scherpst van de snede. Hij maakte eerder al grote indruk met zijn cd-opnamen met Riccardo Chailly en nu speelt hij bij philharmonie zuidnederland zijn eigen swingende Concerto Azzuro. Chef-dirigent Dmitri Liss haakt hier op in met Gershwins wervelende Girl Crazy. De meeslepende opwinding van Prokofjevs Romeo en Julia maakt het concert compleet. Stilzitten is uitgesloten.


Dirigent Dmitri Liss

Piano Stefano Bollani

Gershwin Uit Girl Crazy: Ouverture

Bollani Concerto Azzuro Nederlandse première

Prokofjev Uit Romeo en Julia: selectie