philharmonie zuidnederland

Dansen met Gershwin en Prokofjev

zaterdag 16 februari 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De iconische Italiaanse jazzpianist Stefano Bollani brengt klassiek op het scherpst van de snede. Hij maakte eerder al grote indruk met zijn cd-opnamen met Riccardo Chailly en nu speelt hij bij philharmonie zuidnederland zijn eigen swingende Concerto Azzuro. Chef-dirigent Dmitri Liss haakt hier op in met Gershwins wervelende Girl Crazy. De meeslepende opwinding van Prokofjevs Romeo en Julia maakt het concert compleet. Stilzitten is uitgesloten.

 

Tijdens dit concert kun je bij Prokojevs Romeo en Julia gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 

The iconic, Italian jazz pianist Stefano Bollani delivers cutting-edge classical music. He already made a lasting impression with his collaboration with Riccardo Chailly and now, with the South Netherlands Philharmonic, he plays his very own, swinging Concerto Azzuro. Chief-conductor Dmitry Liss takes his cue and performs Gershwin’s swirling Girl Crazy. And together with Prokofiev’s exciting Romeo and Juliet, you’re in for a musical treat and a very special afternoon indeed.

 

» Lees verder

Dirigent Dmitri Liss

Piano Stefano Bollani

Gershwin Uit Girl Crazy: Ouverture

Bollani Concerto Azzuro Nederlandse première

Prokofjev Uit Romeo en Julia: selectie