philharmonie zuidnederland

Mahlers Lied von der Erde

vrijdag 8 februari 2019 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Mahler en philharmonie zuidnederland: het zijn dé succesingrediënten voor een indringende concertavond. Samen met Hans Graf en topsolisten Bernarda Fink en Robert Dean Smith zet het orkest zijn tanden in Das Lied von der Erde. Deze ‘vocale’ symfonie, gebaseerd op oud-Chinese gedichten, schreef de diep gekwelde Mahler kort na het overlijden van zijn dochtertje Anna Maria. Het beklemmende Abschied sterft bijna onhoorbaar weg in een eeuwig durende stilte. Voorafgaand aan dit meesterwerk stroomt het subtiele water in Brittens meeslepende Sea Interludes uit de opera Peter Grimes.


Dirigent Hans Graf

Mezzosopraan Bernarda Fink

Tenor Robert Dean Smith