philharmonie zuidnederland

Mahlers Lied von der Erde

vrijdag 8 februari 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Mahler en philharmonie zuidnederland: het zijn dé succesingrediënten voor een indringende concertavond. Samen met Hans Graf en topsolisten Bernarda Fink en Robert Dean Smith zet het orkest zijn tanden in Das Lied von der Erde. Deze ‘vocale’ symfonie, gebaseerd op oud-Chinese gedichten, schreef de diep gekwelde Mahler kort na het overlijden van zijn dochtertje Anna Maria. Het beklemmende Abschied sterft bijna onhoorbaar weg in een eeuwig durende stilte. Voorafgaand aan dit meesterwerk stroomt het subtiele water in Brittens meeslepende Sea Interludes uit de opera Peter Grimes.

 

Tijdens dit concert kun je bij Mahlers Lied von der Erde gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 

Maher and the South Netherlands Philharmonic go way back: they are the success ingredients of an insinuating concert evening. Together with Hans Graf and master soloists Bernarda Fink and Gregory Kunde, the orchestra sets its teeth in Das Lied von der Erde. This ‘vocal’ symphony, based upon ancient Chinese poetry, was written by a Mahler, who was thoroughly tormented shortly after the untimely death of his young daughter Anna Maria. The depressing ‘Farewell’ transpires almost without sound into an everlasting silence. Music that leaves no heart untouched. As a prelude to this masterpiece, the subtle streams of Britten’s Sea Interludes, from his Peter Grimes, resound.

 

» Lees verder

Dirigent Hans Graf

Mezzosopraan Bernarda Fink

Tenor Robert Dean Smith