Rhodri Miles

Shylock

donderdag 21 februari 2019 / 20:30 uur
1 pauze / 22:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Theater

>
<
>
<

première

 

'The tragic, funny and often unbelievable life of fiction's most famous Jew'.


Is Shylock the Jewish moneylender from The Merchant of Venice a villain or victim? Gareth Armstrong's award winning solo play confronts these Jewish stereotypes through the eyes of his only friend - and the only other Jewish man in the whole of Shakespeare - Tubal. Promoted to centre stage from his minor role in The Merchant of Venice, he proves a born comic storyteller.

 

Celebrating the richness of Shakespeare's language and conjuring up a whole cast of characters from Portia to Pontius Pilate, from Romeo to Max Reinhardt, and from Barabbas to Richard Burbage, this dazzling, moving, often hilarious play is a fascinating exploration of Shylock and his people. 

 

 

 

Het tragische, komische en soms ongelooflijke verhaal van het meest bekende fictieve Joodse personage. Is Shylock de Joodse woekeraar uit De Koopman van Venetië van William Shakespeare een geslepen vos of een slachtoffer? In de bejubelde solovoorstelling van regisseur Gareth Armstrong worden deze Joodse stereotiepen tegenover elkaar gezet en bezien door de ogen van Shylocks enige vriend – en het enige andere Joodse personage in het hele oeuvre van Shakespeare – Tubal. Van een bijrol in De Koopman van Venetië krijgt hij opeens de hoofdrol. Tubal blijkt een geboren verteller met komische inslag. In de voorstelling wordt de rijkdom van Shakespeare’s taal gevierd en wordt een hele stoet van personages – van Portia tot Pontius Pilatus, van Romeo tot Max Reinhardt, en van Barrabas tot Richard Burbage – ten tonele gevoerd. Een sprankelend, ontroerend en ook hilarisch toneelstuk waarin Shylock en zijn soort mensen onder de loep wordt genomen.

» Lees verder

 part of:

 

Schermafbeelding 2018-05-07 om 11.21.31.png


zie ook:

rhodrimiles.com


_

_
credits

Written and Directed by

Gareth Armstrong
Performed by

Rhodri Miles

Engelstalige voorstelling