Samir Calixto & Korzo

W

zaterdag 23 februari 2019 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding /
AINSI Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Eyjólfur Eyjólfsson
© EYJóLFUR EYJóLFSSON

Na het indrukwekkende M, een stuk voor vijf mannen op muziek van Mahler, volgt nu het slotdeel van een tweeluik rond dans en de filosofie van Nietzsches dynamische mensbeeld. W is in alle opzichten het spiegelbeeld van M: een stuk waarin vijf danseressen de kracht, woede en wellust voelbaar maken die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Op een moderne bewerking van Wagners muziek uit Tristan en Isolde, brengt Calixto met W onze obsessieve zoektocht naar de waarheid over het voetlicht, nu vanuit het vrouwelijk perspectief. Met een meedogenloze fysicaliteit worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheid en barbaarsheid naar boven. Voor wie het werk van Calixto heeft gevolgd, ligt de stap naar Wagner voor de hand. Voor anderen zal W de ontdekking zijn van een uiterst muzikale choreograaf.

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.korzo.nl