Samir Calixto / Korzo producties & Scenario Pubblico

W

zaterdag 23 februari 2019 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:40 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Eyjólfur Eyjólfsson
© EYJóLFUR EYJóLFSSON
>
<
Joris Jan Bos
© JORIS JAN BOS
>
<
Joris Jan Bos
© JORIS JAN BOS
>
<
Joris Jan Bos
© JORIS JAN BOS
>
<
Joris Jan Bos
© JORIS JAN BOS
>
<
Joris Jan Bos
© JORIS JAN BOS

Na het indrukwekkende M, een stuk voor vijf mannen op muziek van Mahler, volgt nu het slotdeel van een tweeluik rond dans en de filosofie van Nietzsches dynamische mensbeeld. W is in alle opzichten het spiegelbeeld van M: een stuk waarin vijf danseressen de kracht, woede en wellust voelbaar maken die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Op een moderne bewerking van Wagners muziek uit Tristan en Isolde, brengt Calixto met W onze obsessieve zoektocht naar de waarheid over het voetlicht, nu vanuit het vrouwelijk perspectief. Met een meedogenloze fysicaliteit worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheid en barbaarsheid naar boven. Voor wie het werk van Calixto heeft gevolgd, ligt de stap naar Wagner voor de hand. Voor anderen zal W de ontdekking zijn van een uiterst muzikale choreograaf.

 


 

After the impressive M, a piece for five men on music of Mahler, now, the final part of a diptych concerning dance and the philosophy of Nietzsches dynamic human image follows. W is in all aspects the reflection of M: a piece where five female dancers make the power, anger and lust tangible that are emphatically present in the myths and archetypes around women. In a modern elaboration of Wagners music from Tristan and Isolde, Calixto shows with W the female perspective of our obsessive quest for the truth about the footlight. With a ruthless physicality, the layers are peeled off of the dancers and their vulnerability and barbarity emerge. For those who followed the work of Calixto, the step to Wagner is obvious. For others, W will be the discovery of an extremely musical choreographer.

 

 


 

 

» Lees verder
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Zie ook:

» www.korzo.nl

 

Recensie

Arts Talk Magazine


_

concept, choreografie, kostuums & geluid 
Samir Calixto

dans 
Camilla Montesi, Xanthe van Opstal, Aya Misaki, Sammie Hermans , Alice De Maio

lichtontwerp 
Pavla Béranova

scenografie 
Samir Calixto, Pavla Beranovà

choreografie assistentie 
Quentin Roger

kostuumassistentie / costumière 
Jorrien Schoneveld

productie 
Korzo

coproducent 
Scenario Pubblico (IT)

ondersteund door 
Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds en De Versterking