Stephen Shropshire

Cantata

vrijdag 8 februari 2019 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding / geen pauze / 21:20 uur einde
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<

De choreografieën van Stephen Shropshire worden internationaal hoog gewaardeerd vanwege hun muzikale sensibiliteit en atletische, virtuoze bewegingstaal. In oktober 2017 won hij de Speciale Prijs van het Dansersfonds ’79 voor de ‘consequente esthetische harmonie in zijn werk en de hechte relatie met de gekozen muziek’. Voor zijn nieuwste choreografie Cantata liet Shropshire zich inspireren door de cantates van Johann Sebastian Bach, waaronder zijn meesterwerk BWV 82 Ich Habe Genug. In Shropshires Cantata gaan de danser en de muziek een relatie aan, waarin de essentiële aspecten van het menselijk bestaan op ontroerende wijze worden onthuld.

 

The choreographies of Stephen Shropshire are internationally highly praised because of the musical sensibility and athletic, virtuous language of movement. In October 2017, he won the Speciale Prijs of the Dansersfonds ’79 for the ‘consequent esthetic harmony in his work and his close relationship with the chosen music’. For his newest choreography Cantata, Shropshire got inspired by the cantates of Johann Sebastian Bach, among which his masterpiece BWV 82 Ich Habe Genug. In Shropshires Cantata the dancer and music start a relationship, in which the essential aspects of the human existence are being revealed in a moving way.

 

» Lees verder

 

Over eerder werk van deze choreograaf schreef de pers:

'Stephen Shropshire heeft zichzelf overtroffen… een juweeltje.’ – Volkskrant
‘briljant, verontrustend, maar briljant’ – Artstalk Magazine
‘Ineens is daar het pareltje…’ – NRC Handelsblad

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder