Ballet de Lorraine

Elementen 1 - Room Le surréalisme au service de la révolution (Nederlandse première)

vrijdag 15 maart 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / 1 pauze / 21:45 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Dans

>
<
ArnoPaul
© ARNOPAUL
>
<
ArnoPaul
© ARNOPAUL
>
<
ArnoPaul
© ARNOPAUL

De Vlaams-Zwitserse Cindy Van Acker opent deze spannende double bill met haar Elementen 1 – Room, een dansvoorstelling die helemaal rond het idee van beperkingen draait. Het is de eerste uit een reeks stukken die Van Acker aan de geometrische principes van de Griekse wiskundige Euclides wil wijden. De vooraanstaande Spaanse choreograaf Marcos Morau liet zich voor zijn stuk inspireren door surrealist Luis Buñuel en diens voorliefde voor dromen, maatschappijkritiek en de traditioneel Spaanse volkstrommel.

 

Zuiders surrealisme en Zwitserse precisie in een contrasterende double bill.

 

Wie zich de hallucinerende voorstelling Oskara van Kukai Dantza (Nederlandse première 2016 in Theater aan het Vrijthof) kan herinneren of er nadien over heeft gehoord, zal geen moment twijfelen om van dit nieuwe werk van Marcos Morau te komen genieten. Voor de anderen: haal de achterstand in! U kunt niet achter blijven lopen! En Van Acker is minstens zo interessant. 

The Flemish-Swiss Cindy Van Acker opens this exciting double bill with her Elements 1 - Room, a dance performance that revolves around the idea of ??limitations. It is the first in a series of pieces that Van Acker wants to dedicate to the geometric principles of the Greek mathematician Euclid. The prominent Spanish choreographer Marcos Morau was inspired for his piece by surrealist Luis Buñuel and his predilection for dreams, social criticism and the traditional Spanish folk drum.


Southern surrealism and Swiss precision in a contrasting double bill.

 

Anyone who can remember or hear about the hallucinatory performance Oskara by Kukai Dantza (Dutch premiere 2016 in Theater aan het Vrijthof) will never hesitate to come and enjoy this new work by Marcos Morau. For the others: catch up! You cannot stay behind! And Van Acker is at least as interesting.

» Lees verder

Choreografie
Cindy Van Acker, Marcos Morau