Bollylicious

Sitara (Nederlandse première)

vrijdag 8 maart 2019 / 20:30 uur
Bordenhal
Genre: Dans

>
<

Bollylicious brengt een unieke mix van Indiase dansstijlen, zoals Rajasthani Gypsy, Indiase klassieke dansen en Bollywood, zowel puur als in combinatie met verschillende andere genres, zoals flamenco en westerse hedendaagse dans. De danstaal van dit Gents collectief werd opgemerkt tot in India, en alom geprezen in het land dat hen zo inspireerde. Voor Sitara blaast Bollylicious de bijna vergeten Indiase hofcultuur nieuw leven in. Verwacht een bedwelmende avond in een nostalgische Indiase sfeer vol meeslepende muziek, majestueuze kostuums en beklijvende choreografieën. Voor kenners een vreugde van de herkenning. Voor nieuwkomers een kennismaking met een verfrissend andere dansesthetiek.

Bollylicious shows a unique mix of Indian dance styles, like Rajasthany Gypsy, Indian classic dances and Bollywood, both pure as in combination with different genres like flamenco and western contemporary dance. The dance language of this Ghent collective even got noticed in India and got wide acclaim in the country that inspired them. For Sitara, Bollylicious revives the almost forgotten Indian court culture. Expect an intoxicating evening in a nostalgic Indian atmosphere full of compelling music, majestic costumes and haunting choreographies. For experts a joy of recognition. For newcomers an acquaintance with a refreshing different dance esthetic.

 

» Lees verder

Choreografie en dans
Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens, Sooraj Subramaniam