Cora Burggraaf, Pieter Wispelwey e.a.

Tunes and Dances

zondag 17 maart 2019 / 15:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
>
<
>
<

Het universele karakter van volksteksten en –liederen schuilt in de directe en authentieke verwoording van gemeenschappelijke emoties. Veel componisten voelen zich geroepen de traditie van de volksmuziek te bewaren en nieuw leven in te blazen door ze kunstig te arrangeren.

 

Beethoven bewerkte bijvoorbeeld 179 volksliederen. Bartók deed niet alleen pionierswerk met de volksmuziek uit eigen land, maar maakte ook de beroemde Roemeense dansen ­zoals de Zwitser Frank Martin bij de Ierse volksmuziek te rade ging.

The universal character of folk lyrics and folk music hides in the direct and authentic wording of the communal emotions. Many composers feel called to guard the tradition of folk music and bring new life to it by artistically arranging them.  

 

Beethoven for example, rearranged 179 folk songs. Bartók didn’t only do spadework with the folk music from his own country, but also made the famous Romanian dances like the Swiss Frank Martin consulted the Irish folk music.

» Lees verder

Sopraan Cora Burggraaf 

Cello Pieter Wispelwey 

Piano Paolo Giacometti 

Viool Rosanne Philippens

 

 

Beethoven Ierse en Schotse volksliederen 

Bartók Roemeense dansen 

Dvorák,  Britten en Poulenc volksliederen
Martin Trio op Ierse volksliederen
Vaughan Williams 6 Studies on English Folksongs