Dunja Jocic & Korzo

The Protagonist

dinsdag 26 maart 2019 / 20:30 uur
19:30 uur inleiding /
AINSI: Theaterzaal
Genre: Dans

>
<
Dennis Duijnhouwer
© DENNIS DUIJNHOUWER
>
<
Jelena Jankovic
© JELENA JANKOVIC
>
<
Jelena Jankovic
© JELENA JANKOVIC
>
<
Jelena Jankovic
© JELENA JANKOVIC
>
<
Jelena Jankovic
© JELENA JANKOVIC
>
<
Jelena Jankovic
© JELENA JANKOVIC

Surrealistische voorstelling waarin een vrouw zowel haar on- als offline identiteit dreigt te verliezen

Dunja Jocic is een van de spannendste nieuwe choreografen in Nederland, die in 2018 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen ontving. Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende en filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal. Voor The Protagonist werkt ze samen met de gerenommeerde Nederlandse componist Harry de Wit en de jonge pop-art schrijfster Barbi Markovi?. We volgen een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt dieper en dieper verstrikt in de digitale wereld en kan zich steeds moeilijker staande houden. In een poging grip te krijgen op haar leven, gaat ze rigoureus offline. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen, waarin het heden zich met het verleden van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Engeland a.k.a. Bloody Mary vermengt. In een verbluffende beeldenstroom vecht de vrouw voor het behoud van haar identiteit.

 

surplus-avond in samenwerking met iArts

 


 

A surrealistic performance in which a woman is losing her online and offline identity

 

Dunja Jocic is one of the most exciting new choreographers in the Netherlands. She received the Prize of the Dutch Dance Festival in 2018. From an equally original as uncompromising view of dance, she creates hallucinatory, cinematic performances with an electrically charged and capriciously virtuoso dance language. For The Protagonist she works together with the renowned Dutch composer Harry de Wit and the young pop art writer Barbi Markovi?. We follow a narcissistic young woman who is a computer-addict. She becomes increasingly entangled in the digital world and finds it more and more difficult to maintain herself. In an attempt to get control over her life, she rigorously decides to go offline. Her escape into the analogue world sets off a stream of surreal daydreams, where the present merges with the past in the person of the mythic, violent, and tragic  Queen Mary of England a.k.a. Bloody Mary. In an astonishing stream of images the woman fights to protect her identity.

» Lees verder
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Choreografie
Dunja Jocic
Compositie
Harry de Wit