Dutch Classical Talent

Pieter van Loenen (viool)

zondag 24 maart 2019 / 11:30 uur
geen pauze / 12:30 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE

Pieter van Loenen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving bovendien de Fock­ medaille voor het beste eindexamen. Hij combineert muziek met dans, waarmee hij een persoonlijk en kwetsbaar verhaal vertelt.

 

Een nieuw werk van Jan­-Peter de Graaff, speciaal voor dit concert gecomponeerd, belicht het thema onschuld. De jury oordeelde: ‘Pieter van Loenen staat soeverein, vol zelfvertrouwen op het podium en met zijn diep muzikale spel neemt hij iedereen mee in zijn verhaal.’

 

Viool & Dans
Pieter van Loenen neemt voor dit concert danser Carlo Camagni mee. Deze zal tijdens dit concert in dialoog gaan met Pieters vioolspel.

Pieter van Loenen graduated at the Royal Conservatory of the Hague with a 10 with distinction and received on top of that the Fock medaille for the best final exam. Hij combines music with dance, by which he tells a personal and vulnerable story. 

 

A new piece of Jan-Peter de Graaf, specially composed for this concert, exhibits the theme innocence. The jury judged: 'Pieter van Loenen stands sovereign, full of confidence on stage and with his deep musical playing, he takes everyone into his story.' 

» Lees verder


_

_
Viool

Pieter van Loenen

Dans

Carlo Camagni 

programma

Bach Chaconne uit Partita voor viool nr. 2, BWV 1004

Bartók Sonate voor viool

Jan-Peter de Graaff Sonate voor viool

 

Programmatoelichting