Dutch Classical Talent

Pieter van Loenen (viool)

zondag 24 maart 2019 / 11:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
marco borggreve
© MARCO BORGGREVE

Pieter van Loenen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving bovendien de Fock­ medaille voor het beste eindexamen. Hij combineert muziek met dans, waarmee hij een persoonlijk en kwetsbaar verhaal vertelt.

 

Een nieuw werk van Jan­-Peter de Graaff, speciaal voor dit concert gecomponeerd, belicht het thema onschuld. De jury oordeelde: ‘Pieter van Loenen staat soeverein, vol zelfvertrouwen op het podium en met zijn diep muzikale spel neemt hij iedereen mee in zijn verhaal.’


programma

Bach Chaconne uit Partita voor viool nr. 2, BWV 1004

Bartók Sonate voor viool

Jan-Peter de Graaff Sonate voor viool