Lonneke Dort & Maarten van den Berg

Dubbelcabaret

dinsdag 26 maart 2019 / 20:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Cabaret

>
<
Saska Kerkhoff & Joshua Bakar Bessy
© SASKA KERKHOFF & JOSHUA BAKAR BESSY
>
<
Saska Kerkhoff
© SASKA KERKHOFF
>
<
Joshua Bakar Bessy
© JOSHUA BAKAR BESSY

Een avond Dubbelcabaret is twee aanstormende cabaretiers voor de prijs van één. Lonneke Dort wonde Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury was zeer lovend over haar: ‘Lonneke staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Ze heeft sterke liedjes en begeleidt deze met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.’ Haar programma heet Want laten we wel wezen. Maarten van den Berg schreef en dacht mee met Arjen Lubach voor Zondag met Lubach en met Jan Jaap van der Wal bij Panache. Jan Jaap noemde Maarten ‘een intelligente en bevlogen denker en een groot kleinkunst- en cabarettalent.’ Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, getiteld Alleen pinguïns zijn zwart-wit, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen. 


Tekst en spel
Lonneke Dort, Maarten van den Berg
Regie
Wil van der Meer, Wimie Wilhelm en Sus Verbruggen