Oorkaan

Caravan 5+

zondag 17 maart 2019 / 15:00 uur
geen pauze / 15:50 uur einde
Theater Kumulus
Genre: Familie en Jeugd

>
<
maria stijger
© MARIA STIJGER
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE
>
<
Sjoerd Derine
© SJOERD DERINE

HOE KLINKT THUIS? Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen?

 

Caravan is een muzikale zoektocht naar de klank van thuis met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz.

 

De jonge musici van Julian Schneemann & Friends reizen grenzeloos door de werelden van klassiek, jazz, oosterse en westerse volksmuziek. In hun eerste jaar kwam hun geprezen debuutalbum uit en speelden ze het publiek van het Concertgebouw, Bimhuis en Paradiso volledig plat.

 

‘Een feestje om de minder leuke kanten van het leven het hoofd te bieden.’ - het Parool

 

OORKAAN
Oorkaan maakt met topmusici concerten voor een jong publiek. Wij willen zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doen we in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van
vroeger en nu.


Zie ook

www.oorkaan.nl


_

Piano en composities 

Julian Schneemann 

Percussie

Jeroen Batterink

Altviool

Yanna Pelser

Ney

Sinat Arat

Regie

Robin Coops

Dramaturgie

Laura Minderhoud

Scenografie 

Tessa Verbei