philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss leidt Brahms

vrijdag 22 maart 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Dmitri Liss kent niet alleen de romantiek en het venijn van de Russische muziek van binnen en van buiten, ook de muziek van Johannes Brahms heeft voor hem geen geheimen.

 

Liss weet als geen ander de poëtische idylle van diens Tweede Symfonie te combineren met ‘sombere overpeinzingen’. Hiermee maakt hij van Brahms een belevenis en ‘een innemend mens van vlees en bloed’. Daarnaast brengt Liss violist Sergej Krylov mee terug. Begin 2017 maakte het duo al grote indruk met de vertolking van Prokofjevs Tweede Vioolconcert. Nu vertolkt het, aan elkaar gewaagde Russische tweetal, Sjostakovitsj’ indringende Eerste Vioolconcert.

Dmitry Liss knows the vigour and venom of romantic, Russian music through and through, nor does the music by Johannes Brahms hold any secrets for him.

 

 

Liss knows how to combine the poetic idylls of his Second Symphony with ‘sombre contemplation’. He makes Brahms into an experience, ‘an endearing man of flesh and blood’. And Liss also brings along violinist Sergey Krylov. In early 2017 the duo made a lasting impression with their performance of Prokofiev’s Second Symphony. Now, the Russians interpret Shostakovich’s penetrating First Violin Concerto.

» Lees verder

Dirigent Dmitri Liss

Viool Sergej Krylov

 

Sjostakovitsj Vioolconcert nr 1

Brahms Symfonie nr 2