Sophiko Simsive (piano)

donderdag 14 maart 2019 / 20:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
sara wijzenbeek
© SARA WIJZENBEEK
>
<

Sophiko Simsive, nu woonachtig in Nederland, groeide op in Georgie? met volksmuziek en de meditatieve klanken van Gia Kantsjeli, de Arvo Pa?rt van haar vaderland. Ze was de jongste studente ooit aan het Sweelinck Conservatorium, won het Prinses Christina concours, en was in 2010 laureate van Dutch Classical Talent.

 

Beethovens op.35, zoals zijn Derde, gelijknamige Symfonie, varieert het thema van de heroi?sche en gemartelde Prometheus. Chopin componeerde de Preludes tijdens een doorregende winter in Mallorca, funest voor zijn al wankele gezondheid. En Prokofjevs Sonate, uit het revolutiejaar 1917, is de hommage aan een vriend die zelfmoord had gepleegd.

 

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de reeks ‘Meesterlijke pianisten’

Sophiko Simsive, now living in the Netherlands, grew up in Georgia with folk music and the meditative sounds of Gia Kantsjeli, the Arvo Pärt of her native country. She was the youngest student ever at the Sweelinck Conservatory, won the Prinses Christina concours, and was in 2010 laureate of Dutch Classical Talent. 

Beethovens op.35, like his Third, homonymous Symphony, the theme of the heroic and tortured Promethues varies. Chopin composed the Preludes during a rainy winter in Mallorca, disastrous for his already staggering health. And Prokofjecs Sonate, from the revolution year 1917, is the hommage to a friend that commited suicide. 

 
» Lees verder


_

_
programma

Beethoven Eroica-variaties op.35 

Prokofjev Sonate nr.4 op.29 

Chopin 24 Preludes op.28