Tania Kross

Carmen

woensdag 13 maart 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 22:05 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
bas losekoot
© BAS LOSEKOOT
>
<
Anne van Zantwijk
© ANNE VAN ZANTWIJK
>
<
Anne van Zantwijk
© ANNE VAN ZANTWIJK
>
<
Anne van Zantwijk
© ANNE VAN ZANTWIJK
>
<
Anne van Zantwijk
© ANNE VAN ZANTWIJK

Tania Kross zong in alle belangrijke concertzalen van de wereld. Zij is een graag geziene gast op televisie (onder andere De Beste Zangers van Nederland) en draagt daar met verve haar liefde voor muziek uit voor een nieuw publiek. Haar lievelingsopera is Carmen. Zij vertolkte de titelrol eerder bij Staatsoper Stuttgart, Latvian National Opera in Riga en op het prestigieuze Glyndebourne Opera Festival.

 

Speciaal voor Tania is deze opera bewerkt. De rol van Carmen is Tania op het lijf geschreven: zij maakt van Carmen een vurige en krachtige, zelfstandige vrouw. Zoals ze zelf zegt: ‘Ik bepaal waar ik naar toe ga, op wie ik verliefd word en bepaal wie ik ben.’ Arrangeur Thijs Borsten combineerde de schitterende en bekende muziek van Georges Bizet met invloeden van de Flamenco, de vurige dans uit de zuidelijke Spaanse provincies, en maakte zo een sprankelende, eigentijdse versie van deze operaklassieker.


Zie ook:

kross2000.nl


_

_

_

Zang Tania Kross, Carlos Denia, Francis van Broekhuizen, Charles Hens 

Flamencozang Erminia Fernandez Cordoba
Flamencodans Irene Alvarez 
Flamenco percussie Claudio Spieler
Flamencogitaar Arturo Ramón 
Contrabas Jasper Somsen
Viool Melissa Ussery
Blaasinstrumenten Werner Janssen
Piano Enst Munneke, Jan-Paul Grijpink

Muzikale leiding Thijs Borsten