Toneelgroep Maastricht

Noem het maar liefde

zaterdag 9 maart 2019 / 20:00 uur
19:00 uur inleiding / geen pauze / 22:10 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<
Stephan Vanfleteren
© STEPHAN VANFLETEREN
>
<
Bjorn frins
© BJORN FRINS
>
<
Bjorn frins
© BJORN FRINS
>
<
Bjorn frins
© BJORN FRINS
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN
>
<
Ben van Duin
© BEN VAN DUIN

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

 

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

 

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 


Tekst
Ilja Leonard Pfeijffer
Regie
Michel Sluysmans
Spel
Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Elisabeth De Loore, Jouman Fattal, Viktor Griffioen
Muziek
Victor Griffioen