WORLD TOP CONCERT

Lizz Wright

maandag 11 maart 2019 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Lizz Wright behoort tot een uniek soort vocalisten die voortbouwen op de traditie van Nina Simone, Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Als domineesdochter verdiepte zij haar talent in de kerkkoren en groeide uit tot boegbeeld van de Amerikaanse jazz zangkunst. Met haar diepe, warme contra-alt, heeft zij wereldwijd de harten van het publiek veroverd, vijf albums uitgebracht en samengewerkt met o.a. Toots Thielemans en Terri Lyne Carrington.

 

 

 

 

Haar laatste album Grace, een hommage aan het Amerikaanse Zuiden waar zij geboren is, keert terug naar de Blues en Gospel. Het album werd zeer lovend ontvangen en won zelfs de New York Times 'Album of the Year Award'Grace is een aangrijpend antwoord op de Amerikaanse verkiezingen van 2016, dat sociale verschillen overbrugt en luisteraars raakt met een diep gevoel van menselijkheid.

 

Lizz Wright belongs to a rare breed of vocalists building on the tradition of Nina Simone, Ella Fitzgerald and Billie Holiday. A preacher’s daughter who honed her talent singing in gospel choirs, she’s become a matriarch of American Jazz singing. With her deep, warm contralto, she’s won over audiences around the world, recorded 5 critically acclaimed albums and worked with artists like Toots Thielemans and Terri Lyne Carrington. She brings a brilliant vibrancy to her music which transcends style and genre. She synthesizes R&B, Folk, Blues and Gospel with heart wrenching vulnerability. 

 

With her latest album Grace, a homage to her native south, Lizz returns to her blues and gospel roots. The album won critical acclaim, even winning the New York Times Album of the year award. A compelling, response to the divisive 2015 U.S. elections, Grace is a intimate album that bridges social divides, touching out to audiences with a deep sense of humanity.  

 

» Lees verder

In samenwerking met:

jazzmaastricht-logo-ZWART.png_

_