David Bergmüller

Een luitsoirée bij Saizenay

vrijdag 5 april 2019 / 20:30 uur
geen pauze / 21:30 uur einde
Cellebroederskapel
Genre: Muziek en Opera

>
<
Michalea Falkensteiner
© MICHALEA FALKENSTEINER

Het Franse kamermuziekrepertoire van de zeventiende en vroege 18de eeuw – ‘le Grand Siècle’ – bevat een indrukwekkende hoeveelheid composities voor luit en theorbe. Twee van de rijkste verzamelingen werden aangelegd door Jean Etienne Vaudry, ‘Seigneur de Saizenay et de Poupet’. De collecties van deze edelman, parlementariër én enthousiast amateurmusicus, omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit, en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi: met stip te noteren in uw concertkalender.

 

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie Oude Muziek.

The French chamber music repertoire of the seventeenth and early eighteenth centuries - 'le Grand Siècle' - contains an impressive amount of compositions for lute and theorbo. Two of the richest collections were created by Jean Etienne Vaudry, 'Seigneur de Saizenay et de Poupet'. The collections of this nobleman, parliamentarian and enthusiastic amateur musician, cover almost the entire history of the French baroque, and in addition to well-known crown jewels, they also contain hidden treasures. Intimate, eloquent, scorching virtuoso but blood-curdling: to be noted in your concert calendar.

 

This concert is part of the Oude Muziek series.

» Lees verder

PROGRAMMA

David Bergmüller 
Prelude

Ennemond Gaultier 
Carrillon
L’Immortelle
La poste
Tombeau de Lanclos
La belle Homicide

Francois Dufaut 
La Superbe

Rene Mesangeau 
Sarabande de Mesangeau

Charles Mouton 
Double de la belle Homicide

Jacques Gallot 
La Psyché

Robert de Visée 
Chaconne in G
Suite in a