Eric Vaarzon Morel

Ode aan de Spaanse gitaar

donderdag 11 april 2019 / 20:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Bovenzaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<

Eric Vaarzon Morel gaat voor de ogen en oren van zijn publiek de uitdaging aan om op vijf gitaren tegelijk te gaan spelen… waaronder de Picasso-gitaar, die hij bouwde tijdens het televisieprogramma De Nieuwe Stradivarius bij AVRO/TROS vorig jaar. Eric vertelt anekdotes over deze bijzondere gitaren. Aan alle 5 gitaren kleeft een mooi verhaal. Zoals over de befaamde Gerundino, zijn oude Stradivarius en eerste liefde, die ooit bespeeld werd door Paco Peña. In november 2016 trad Eric met groot succes op in het Apollo Theatre Harlem New York met het Ballet Hispanico. Hij speelde er zijn eigen composities, wat hem een vermelding in de New York Times opleverde.

 

De gitaar laat de dromen huilen / het snikken de verdoolde zielen ontsnapt uit haar ronde mond / en zoals de Tarantula / weeft zij een grote ster / om te jagen op zuchten die drijven op haar zwarte houten waterput…. De Spaanse gitaar volgens Lorca.

 

Als de pijl zonder doel / als de avond zonder ochtend / ayayay guitarra, hart door 5 zwaarden zwaar gewond…

Eric Vaarzon Morel takes on the challenge of the eyes and ears of his audience to play five guitars at once ... including the Picasso guitar, which he built during the television program De Nieuwe Stradivarius at AVRO / TROS last year. Eric tells anecdotes about these special guitars. There is a nice story to all 5 guitars. Like the famous Gerundino, his old Stradivarius and first love, once played by Paco Peña. In November 2016, Eric performed with great success at the Apollo Theater Harlem New York with the Ballet Hispanico. He played his own compositions there, which earned him an entry in the New York Times.

 

The guitar makes the dreams cry / the sobbing of the stolen souls escapes from her round mouth / and like the Tarantula / she weaves a big star / to hunt for sighs floating on her black wooden well .... The Spanish guitar according to Lorca.

 

If the arrow without target / if the evening without morning / ayayay guitarra, heart by 5 swords badly wounded...

 

» Lees verder


_

_

Producent

Erik Vaarzon Morel