Frans Pollux & Emil Szarkowicz

POLLUX duit EMIL

vrijdag 26 april 2019 / 20:30 uur
AINSI: Theaterzaal
Genre: Musical, Show en Theaterconcert

>
<
Peter de Ronde
© PETER DE RONDE
>
<
Peter de Ronde
© PETER DE RONDE
>
<
Peter de Ronde
© PETER DE RONDE

Al dik tien jaar staan ze samen op het podium: Frans Pollux en Emil Szarkowicz. Frans Polluxis schrijver en muzikant. Hij maakte furore als frontman van dialectband Neet oét Lottum. Zijn liedje Hald mich ens vast staat al 15 jaar in de Top 2000 van Radio 2. Emil Szarkowicz is dirigent, componist, klarinettist, violist, saxofonist, zanger en tv- en radiopresentator.


De gevoelige snaren van Emils viool klinken op bijna alle liedjes van Frans. Ondanks succesvolle uitstapjes naar Rowwen Hèze en de 3J’s blijft Emil de band van Frans nog altijd trouw. Toch zijn hun levens radicaal anders: Pollux groeide op in het veilige Venlo, waar hij nog altijd woont. Szarkowicz werd geboren in Tarnow in Polen, en emigreerde al heel jong naar Heerlen. Als sessiemuzikant leeft hij zo’n beetje in zijn auto. Het verschil is te horen in hun muziek. Over die muziek, over hun leven, van Polen tot de Venlose Parade, vertellen ze in een theatershow vol humor, melancholie en prachtige liedjes. Speciaal voor deze theatershow schreven ze samen nieuw werk. En let op: Emil gaat zingen!


Frans en Emil worden muzikaal beleid door gitarist BJ Baartmans en pianist Rob Geboers. 

 


 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder