Het Laagland

Gewoon Held 8+

zondag 14 april 2019 / 19:00 uur
AINSI: Theaterzaal
Genre: Familie en Jeugd

kinderen: € 12,50
>
<
>
<
Joost Milde
© JOOST MILDE
>
<
Joost Milde
© JOOST MILDE
>
<
Joost Milde
© JOOST MILDE
>
<
Joost Milde
© JOOST MILDE

Vier superhelden zijn er helemaal klaar mee. Voorgoed. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. En aan al die torenhoge verwachtingen voldoen. De superhelden gooien hun heldenkostuums uit en schudden alle megakrachten en superskills van zich af. Weg met die hoge prestatielat! Deze vier willen alleen nog maar gewóón zijn. Dat je dan niet altijd de beste bent: heerlijk! Niet alles snapt: fantastisch! Niet alles kunt: super, man! Maar deze overgang valt nog niet mee. Als dit viertal hun superheldendom laagje voor laagje afpelt, ontdekken ze waarom jezelf zijn zo moeilijk is.

 

Heldendag
Rondom de voorstelling worden diverse ‘helden’ workshops georganiseerd. Zo kun je na afloop van de voorstelling in de foyer, als een echte superheld mét cape en masker, op de foto. Alsof je je eigen filmposter hebt!


 

Recensiequotes:

"Vier onzekere superhelden om te knuffelen" - De Limburger **** 

 

"Deze propvolle en energieke jeugdvoorstelling biedt een tegenwicht aan de prestatiemaatschappij."
- Theaterkrant ****

 

"Superhelden die instorten: op een speelse manier laat de jeugdvoorstelling 'Gewoon Held' zien wat de oorzaken en gevolgen van een burn-out zijn...De vier superhelden zijn hun eigen grootste vijanden." - De Volkskrant ***

 

"Heel herkenbaar is de hoge lat die tegenwoordig heel normaal lijkt te zijn. Ook voor mijn twee meiden is het herkenbaar, ze geven meteen aan er iets van geleerd te hebben. “Voor jezelf zorgen is ook heel belangrijk, mama.” Vooral voor mijn oudste, die de lat voor zichzelf toch al zo hoog heeft liggen, een belangrijke les."
Mirel van de Laar, moeder van twee dochters (9 en 10 jaar)
 

 


Concept & Regie

Lennart Monaster
Idee

Inèz Derksen
Cast

Folmer Overdiep, Gijs Nollen, Kiki van Aubel & Aafke Buringh
Kostuums

Liesje Knobel
Vormgeving

Douwe Hibma
Dramaturgie

Ludo Costongs
Beeld

Joost Milde & Studio DENK