Mugmetdegoudentand

Sociaal Kapitaal

dinsdag 2 april 2019 / 20:30 uur
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<

Nederland, het land van de kansen! Het land waar niemand in de goot hoeft te belanden als u een beetje uw best doet. Toch? Arthur en Wilma zijn laagopgeleid en kansarm, maar niet van plan om op te geven. Bij hun poging om uit het dal te klimmen, vinden ze allerlei hulpverleners op hun pad om hen te ondersteunen. Maar kunnen die eigenlijk wel helpen? Of zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun successen en mislukkingen? In de succesvolle voorganger Superkapitalisten onderzochten theatermakers Eva Marie de Waal en Sieger Sloot de neoliberale winnaarsmentaliteit van Ayn Rand. Diens motto is: ‘Egoïsme is goed; ieder mens zou egoïstisch moeten zijn. Als iedereen alleen zou doen wat voor hem het beste is, is dat het beste voor de wereld.’ Sociaal Kapitaal onderzoekt de tegenhanger daarvan: ‘De mens is een sociaal dier dat groeit door wezenlijk contact met anderen. Zonder sociaal contact zijn we allemaal losers.’ 

 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

 

 

 
Theatreshuttle

Are you visiting an evening performance at AINSI? Theater aan het Vrijthof is offering you the possibility to travel back and forth between the Vrijthof square and AINSI with the theatre shuttle. Click here for more information» 

 

Book your ride with the theatre shuttle for this performance» 

 

 € 6,00 / >

» Lees verder

Muziek
Bauke Moerman

Regie
Liliane Brakema