philharmonie zuidnederland

Berlioz’ Symphonie fantastique

vrijdag 5 april 2019 / 20:00 uur
1 pauze / 21:40 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

De eerste uitvoering ooit van de Symphonie fantastique was een ramp. Net zoals Berlioz’ uiteindelijke huwelijk met de actrice die de aanleiding was voor deze uitbarsting van wanhopige verliefdheid.

 

Inmiddels behoort de eerste autobiografische symfonie ooit tot het beste wat de Franse 19de eeuw heeft voortgebracht. Veni, Veni, Emmanuel is overigens net zo indrukwekkend en net zo autobiografisch. Het eerste slagwerkconcert van MacMillan heeft in Dominique Vleeshouwers, in 2014 winnaar van het Tromp Concours, een solist die inmiddels de hele wereld over reist.

 

Tijdens dit concert kun je bij Berlioz' Symfonie fantastique gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 

The first performance of the Symphony Fantastique was a disaster. Much like Berlioz’ eventual marriage to the actress, for whose affection he pined so greatly that he wrote this symphony as a volcanic expression of his desperate love.

 

Now however, this very first, autobiographical symphony belongs to the best that the French 19th-century repertoire has to offer. Veni, Veni, Emmanuel, by the way, is just as impressive and equally autobiographical. This percussion concerto, also a first, by MacMillan has soloist who performs all across the globe with the winner of the 2014 Tromp Concours, Dominique Vleeshouwers.

» Lees verder

Dirigent Dmitri Liss

Slagwerk Dominique Vleeshouwers

MacMillan Veni, Veni, Emmanuel

Berlioz Symphonie fantastique