philharmonie zuidnederland

Matthäus-Passion

woensdag 17 april 2019 / 19:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het evangelie volgens Jos van Veldhoven. Begin 2018 droeg Jos van Veldhoven het artistiek leiderschap van de Nederlandse Bachvereniging over, wat uiteraard niet wil zeggen dat ook Bach uit zijn leven is. Wij zijn dan ook verheugd dat hij zijn eerste Matthäus-Passion na zijn afzwaaien dirigeert bij philharmonie zuidnederland.

 

Het wordt een Matthäus-Passion waarin de decennialange liefde voor en ervaring met de muziek van Bach centraal staat en waarin geliefde aria’s als Aus Liebe en Erbarme dich puurder en oprechter klinken dan ooit. Want ook de solisten zijn met onder meer Rosanne van Sandwijk en Johannette Zomer van de hoogste categorie.


Dirigent Jos van Veldhoven

Evangelist Mikael Stenbaek Christus Geert Smits

Sopraan Johannette Zomer

Alt Rosanne van Sandwijk

Tenor David de Winter

Bas Raoul Steffani

Koor Studium Chorale

Kinderkoor Schola Cantorum Puerorum

Bach Matthäus-Passion