philharmonie zuidnederland

Matthäus-Passion

woensdag 17 april 2019 / 19:30 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Muziek en Opera

>
<

Het evangelie volgens Jos van Veldhoven. 

Begin 2018 droeg Jos van Veldhoven het artistiek leiderschap van de Nederlandse Bachvereniging over, wat uiteraard niet wil zeggen dat ook Bach uit zijn leven is. Wij zijn dan ook verheugd dat hij zijn eerste Matthäus-Passion na zijn afzwaaien dirigeert bij philharmonie zuidnederland.

 

Het wordt een Matthäus-Passion waarin de decennialange liefde voor en ervaring met de muziek van Bach centraal staat en waarin geliefde aria’s als Aus Liebe en Erbarme dich puurder en oprechter klinken dan ooit. Want ook de solisten zijn met onder meer Rosanne van Sandwijk en Johannette Zomer van de hoogste categorie.

 

Tijdens dit concert kun je bij Bachs Matthäus-Passion gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: de hierboven genoemde prijs betreft de ‘vanaf-prijs’: philharmonie zuidnederland werkt met verschillende rangen met verschillende prijzen. 

The gospel according to Jos van Veldhoven

Early 2018, Jos van Veldhoven moved on from being the artistic leader of the Dutch Bach Society, which naturally doesn’t necessarily mean that he has banished Bach from his life. It is with pride and joy that we may welcome him at the South Netherlands Philharmonic to conduct his first St Mathew Passion after his valediction.

 

It will be a St Mathew Passion in which the love for and experience with Bach’s music, honed over decades, are the central pillars. A performance in which beloved arias like ‘Aus der Liebe’ and ‘Erbarme dich’ sound more pure and sincere than ever. For the soloists also, with amongst others Rosanne van Sandwijck and Johanette Zomer, are of the highest class.

 

» Lees verder

Dirigent Jos van Veldhoven

Evangelist Mikael Stenbaek Christus Geert Smits

Sopraan Johannette Zomer

Alt Rosanne van Sandwijk

Tenor David de Winter

Bas Raoul Steffani

Koor Studium Chorale

Kinderkoor Schola Cantorum Puerorum

Bach Matthäus-Passion